željeznica

Nekoliko ilustracija sa gradilišta

Pon, 22.01.2024 - 11:18

I najzad linija Subotica - Segedin uspostavljena posle rekonstrukcije pruge u celosti.

Uto, 28.11.2023 - 10:06

Компанија „Карго Србија“ потврдила да је каменица разбила чеоно стакло на њиховом теретном возу, машиновођа није повређен. Протеклих ноћи наставља се пуцњава у околини Суботице.

У првим јутарњим сатима у четвртак, 7. септембра, док је пролазио у близини мигрантског центра и дела званог „шикара“ каменован је теретни воз и каменица је разбила чеоно, заштитно стакло на локомотиви.
Према подацима до којих је дошла „Политика“ из групе миграната који су били у близини један је бацио каменицу која је разбила стакло и упала у кабину машиновође. Од силине ударца ветробранско стакло на локомотиви се потпуно распрсло. Према информацијама до којих је дошла „Политика“ сомборска полиција је урадила увиђај, а након тога је теретни воз, који саобраћа на релацији од Новог Сада преко...

detaljnije
Pet, 08.09.2023 - 11:37

 Ići ili ne - bilo je pitanje neki dan prošle nedelje. 

Vreme - prognoza je bio odlučujući faktor, ali problem sa aplikacijama za prognozu vreme je evidentan. Nijedna ne ume da prognozira vreme unapred ni za 24 časa. Što može da znači samo da je vreme postalo totalno nepredvidivo sa postojećim softverima. Deinstalirao sam Weather - Radar aplikaciju, ostala mi je default aplikacija na samsung telefonu, ali ni njoj se ne može verovati, četiri dana za redom najavljuje grmljavinu i kiše, a ispada da moram da zalivam biljke. Lakše mi je da pogledam web kamere na vrhu Gradske kuće pa da vidim da li ima oblaka u okolini i onda sam nešto zaključim. (https://www.subotica.info/panorama-subotica)

Idem. Spremio mali backpack i...

detaljnije
Ned, 28.05.2023 - 10:12
fotografija prolaza teretnog voza kroz stanicu na Paliću

Предложено је решење по којем би гранични службеници Србије и Мађарске путнике прегледали у Сегедину

Да ли је на помолу решење за обављање граничне контроле за путнике у возу на релацији Суботица-Сегедин?

Према речима Иштвана Пастора, председника Савеза војвођанских Мађара и Скупштине Војводине, изгледа да је могућ договор око решења које је прихватљиво за обе стране, али и пре свега комфорно за путнике.

Како је открио Пастор, током разговора са Бенце Ретваријем, парламентарним државним секретаром Министарства унутрашњих послова Мађарске изречена је могућност да припадници граничних служби Србије и Мађарске контролу путних исправа путника у возу Суботица –...

detaljnije
Čet, 18.05.2023 - 14:45

U prilogu nekoliko fotografija sa i oko željezničke stanice na kojoj se uveliko odvijaju radovi na brzoj pruzi, dok na mogućim pravcima vozovi i dalje saobraćaju.

U ilustraciji red vožnje, dok blagajna radi od 00.00 do 24.00. Jedino na telefon se teško javljaju.

 

Uto, 16.05.2023 - 23:14

Podvožnjak na Balkanskoj ulici je od nedavno prohodan. U lošem je stanju ali su uklonjeni nasipi zemlje i delimično smeća.

Uto, 16.05.2023 - 18:31
Sub, 25.03.2023 - 16:39
Ned, 26.02.2023 - 14:07

Мартић: Следи нам саобраћајни колапс у граду!

Ако је тачна изјава коју је Имре Керн дао медијима, тада грађани могу да очекују велики саобраћајни колапс у граду. Најава да ће се затворити подвожњак код бензинске пумпе Мол и Лидла, да би се израдио нови, без претходно урађених алтернативних саобраћајница како би се адекватно саобраћај растеретио, по нама је једна непромишљена одлука која ће нанети доста штете самом функционисању града.

Много бољи избор је да се прво уради нови Мајшански мост и квалитетно ураде сви прилазни путеви, затим реши мост код Косовске, прошири асфалтни пут у Косовској, прошири асфалт у улици Милутина Ускоковића, прошири асфалт у улици Јована Микића. Наравно до тада би се требао завршити и...

detaljnije
Čet, 27.10.2022 - 20:18
Custom Search
Subscribe to željeznica