dan škole

Različitim aktivnostima i prigodnim programom, Osnovna škola „Matija Gubec” proslavila je svoj dan –
Dan škole. Učenici nižih razreda su se kroz prezentaciju o Matiji Gupcu upoznali sa njegovim zaslugama i
značajem, dok su učenici viših razreda, gledajući emisiju iz serijala ,,Hrvatski velikani”, utvrdili i proširili
dosad stečena znanja o vođi Seljačke bune. Nakon polaganja venca na njegovu bistu pored škole, učenici su
imali priliku da pokažu šta su naučili, i to kroz kviz posvećen ovom znamenitom junaku.
Na početku programa učenica Hana Lebović pročitala je čestitku koju nam je uputio pokrajinski sekretar za
obrazovanje Žolt Sakalaš, u ime Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne
manjine – nacionalne zajednice...

detaljnije
Pon, 12.02.2024 - 20:17

Svečanom sednicom Nastavničkog veća, uz kratak kulturno-umetnički program koji su priredili profesori i učenici, subotička Gimnazija „Svetozar Marković“ večeras je obležila Dan škole. Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da je od svog nastanka pa sve do danas Gimnazija „Svetozar Marković“ radila pod različitim okolnostima, prolazila mnoge reforme, menjala ne samo uslove rada nego i objekte, neprestano se razvijajući i izrastajući u jednu od najznačajnijih obrazovnih ustanova u ovom gradu.

Među zidovima škole čuju se sva četiri zvanična jezika u našem gradu, srpski, mađarski, bunjevački i hrvatski, ali i niz stranih jezika koji mladi uče i usavršavaju, od engleskog, ruskog, nemačkog, preko italijanskog i...

detaljnije
Pet, 29.09.2023 - 22:22

Dan škole se uvek s posebnom radošću obeležava svakog 9. februara. Ove godine se navršava 450 godina od izbijanja Seljačke bune u kojoj je poginuo njen vođa, junak jednog vremena, Matija Gubec.

Tim povodom naša škola je organizovala nagradni literarno-likovni i foto-konkrs Junak jednog vremena, Matija Gubec. Tokom svečanog programa u Domu kulture u Tavankutu proglašeni su i nagrađni najuspešniji učenici i njihovi mentori u sve tri kategorije. Po prvi put su se na konkurs
odazvale i predškolske ustanove iz Gornjeg i Donjeg Tavankuta te su svi nagrađeni slatkišima. Svečanosti su, kao počasni gosti, prisustvovale i penzionisane kolege kojima su dodeljeni simbolični pokloni. Prisutni su tokom programa mogli da uživaju u delovima Gubec-beg...

detaljnije
Pon, 13.02.2023 - 16:03

Osnovna škola „Matija Gubec“, 9.2. obeležava Dan škole. Svoju obrazovno – vaspitnu misiju, naša škola je počela davno. Iz njenih klupa su stasali mnogi majstori, zanatlije, privrednici, inženjeri, profesori, javni i kulturni radnici.
Voditeljka programa, Elena Suknović učenica 7.a odeljenja, pročitala je čestitku povodom Dana škole, pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Žolta Sakalaša.
Ovogodišnja proslava Dana škole je obeležena u skladu sa epidemiološkim merama, u dvorištu. Predstavnici Učeničkog parlamenta Vedrana Nimčević i Luka Vuković su položili venac na spomenik Matiji Gupcu.
Ovim povodom organizovan je likovni, literarni i foto-konkurs. U skladu sa propozicijama konkursa izabrani su, nagrađeni i...

detaljnije
Čet, 17.02.2022 - 18:11

Osnovna škola „Matija Gubec“, danas je obeležila Dan škole, i tom prilikom su učenici
priredili prigodan program. Na samom početku pročitana je čestitka koju je uputio
pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš, u ime Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise,
upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice povodom Dana škole. Prisutne je
pozdravila direktorica škole, Stanislava Stantić Prćić.
Predstavnici Učeničkog parlamenta, Katarina Šegina i Ante Vuković, položili su venac na
spomenik Matiji Gupcu.
Učenik 7.b odeljenja, Andreas Damjanoski, izveo je recitaciju “Ima jedna škola draga“.
Naša škola je ovim povodom organizovala likovni, literarni i foto-konkurs. U skladu sa
propozicijama konkursa izabrani su, nagrađeni radovi. U...

detaljnije
Uto, 09.02.2021 - 18:00

Osnovna škola "Miroslav Antić" na Paliću svečanim programom obeležila je dan škole.

Svečana proslava obeležena je u auli škole u prisustvu zamenice gradonačelnika Timee Horvat, člana gradskog veća zaduženog za obrazovanje Nataše Aleksić i drugih mnogobrojnih gostiju. Program su izveli đaci osnovne škole i to na dva jezika, srpskom i mađarskom. 

Sre, 14.03.2018 - 21:35

Svečanom priredbom, pred mnogobrojnim gostima, roditeljima i učenicima obeležen je Dan škole. U pozdravnom govoru direktorica škole Mirjana Stevanović je posebno poimenično predstavila nastavnice i nastavnike penzionere koji su svoj radni vek proveli u ovoj školi.

Uto, 14.02.2017 - 15:24

Osnovna škola Matija Gubec iz Tavankuta  je proslavila Dan škole u petak 10. 2. 2017. godine u Dečjem pozorištu u Subotici uz prigodan program. Školski hor uz tamburašku pratnju izveo je obradu muzičke numere Vjeruj u ljubav. Potom su zaposleni i gosti uživali u nastupu klape Levanda iz Samobora. Prisutne je pozdravila i poželela dobrobošlicu i direktorica škole Stanislava Stantić Prćić. Ovom događaju su prisustvovali gospodin Rudolf Vujević, dožupan Zagrebačke županije, Vjeran Štublin, pročelnik odjela za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu županije, Darinka Balen, zadužena za osnovno obrazovanje i učeničke zadruge iz Zagrebačke županije, Slobodan Krajina, direktor Osnovne škole Ivana fra Frane Jukića,  Nedeljko Marinov, direktor Osnovne škole Primošten, Sanja Knezić,...

detaljnije
Pon, 13.02.2017 - 00:18

Nekoliko detalja sa svečanosti u OŠ Miloš Crnjanski. Ovom prilikom direktoru škole Milošu Vukadinu uručen je poklon, nekoliko paketa knjiga namenjeno učenicima (da počnu razmišljati o preduzetništvu što ranije), od strane predsednika RPK Subotica, Slobodana Vojinovića.

Video zapis u prilogu.

Zanimljiv detalj je bilo obraćanje učenika Rami Aboudana, Sirijca poreklom iz Alepa, koji je u školi od početka školske godine koji je pročitao jedan članak na svom i na srpskom jeziku.

On je sa svojom majkom i bakom Subotičankom, koja se vratila u svoj grad, pristigao ove godine u Suboticu.

 

Sre, 26.10.2016 - 19:28

U utorak, 18.oktobra 2016.godine, je obeležena 148.godišnjica postojanja i rada Muzičke škole - Subotica. Proslava je počela u 11h, kada je Gombar Serena, konzul Mađarske u Subotici, u holu Škole otvorila Bartok-izložbu". Svečani koncert je održan u 18h, u Velikoj većnici Gradske kuće. Program se sastojao iz dva dela. U prvom delu su nastupali gosti, učenici muzičkih škola iz Maribora, Osijeka i Segedina, a u drugom delu su se predstavili simfonijski orkestar i mešoviti hor Muzičke škole - Subotica, iz podršku nastavnika iz Škole i nastavnika iz Segedina i Kiskunhalaša.

Ned, 23.10.2016 - 13:38
Custom Search
Subscribe to dan škole