Nauči sport - nauči zdravlje

Projekat "Navijaj i igraj fer" održan je danas u sali Tehničke škole Ivan Sarić u saradnji Saveza za školski sport Vojvodine i Saveza za školski sport i pedagoga fizičke kulture Subotice

Dok su se na terenu održavale prijateljske odbojkaške utakmice u kojima su učestvovale devojčice šestih razreda subotičkih osnovnih škola na tribinama su bila deca nižih razreda koja su u stilu fer-pleja navijala za svoje favorite. Koristili su navijačke rekvizite izrađene na časovima na kojima se i govorilo o vrednostima sporta, ali i navijanja u smislu podrške svojim drugarima.

Predsednik Saveza za školski sport Vojvodine, Branislav Tešić istakao je da ovaj projekat traje neko vreme, a da je sada on implemetiran i u Subotici – Ovo je program koji se realizuje već...

detaljnije
Sre, 24.05.2023 - 23:47

Prvo kolo pionirske lige Srbije održano je u Subotici u subotu 13. maja. Na ovom takmičenju veliki uspeh su postigle gimnastičarke Sokolskog društva Spartak. 

U prvoj selekciji subotičanke su ekipno osvojile drugo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Molnar Dokić Astrid je bila treća. Ekipno drugo mesto osvojila je i druga selekcija. Pojedinačno istakla se Terek Štetić Nikoleta koja je osvojila prvo mesto u višeboju. Najveći uspeh subotičanke su ostvarile u trećoj selekciji gde su ekipno bile najbolje. Pojedinačno Prčić Leona je bila druga u višeboju. 

Takmičarke je predvodio trener Miloš Vucelić a sutkinja je bila Nada Drakulić. 

Sub, 13.05.2023 - 22:24

Poslednji nastavak priče sa Srđanom Dakićem u okviru teme "U razvoju dece fizička aktivnost i sport moraju imati važnu ulogu" donosimo važne činjenice o izboru sporta kod deteta i važnosti bavljena samim sportom.  

U vreme kada se gotovo svakodnevno izmišljaju nove varijante sportova, izbor je veliki. Kako napraviti pravi izbor koji neće biti podvučen komercijalizacijom, popularnošću...

– Što se tiče ritma specijalizacije sporta, prvo treba reći da postoje tri bazična sporta – gimnastika, plivanje i atletika. Plivanjem, na primer kroz program „majka i dete“, mogu se baviti i bebe. Ono pomaže razvoju svih čula, svih motoričkih receptora u telu bebe koja se razvija. O gimnastici smo već govorili, a što se atletike...

detaljnije
Pon, 13.03.2023 - 21:20

U subotu 4. marta završena je ovogodišnja Mini Maksi liga Subotice, koja je bila u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Poslednji dan u balonu Kutens odigrani su finalni turniri u generacijama 2013 i 2014 godišta. Pobednici u obe generacije predstavljaće grad na Regionalnom i državnom prvenstvu.Po završetku finalnog dela sva deca koja su protekla tri meseca učestvovala u Ligi nagrađeni su zlatnim medaljama, a oni najbolji dobili su zaslužene pehare. Medalje i pehare dodelili su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

U generaciji 2013 godišta na finalnom turniru ekipe su odigrale turnirski svako sa svakim nakon čega je bio poznat...

detaljnije
Ned, 05.03.2023 - 18:03

Subotički Rvački klub Spartak bio je domaćin Kupa Srbije u rvanju grčko rimskim stilom za mlađe pionire decu do 13 godina za oba pola koje je održanu u subotu 25. februara u subotičkoj Hali sportova.   

U muškoj konkurenciji učestvovalo je 18 klubova sa 87 takmičara dok je u ženskoj konkurenciji bilo 6 klubova. Ekipno prvo mesto osvojio je Radnički iz Sombora sa 131 bodom, drugi je bio Herkules sa 103 boda. 

Najbolji od mladih rvača Spartaka bio je Tankosić Dragan koji je osvojio 2. mesto u kategoriji do 31 kg. Istakao se još Nemedi Noel sa osvajanjem 5. mesta u kategoriji do 60 kilograma. 

Pon, 27.02.2023 - 21:09

Proteklog vikenda nakon skoro tri meseca završen je revijalni deo Mini Maksi liga Subotice za mlade subotičke fudbalere od 2012. do 2015. godišta.

U okviru lige učestvovalo je oko 360 mladih fudbalera koji su odifgrali preko 100 utakmica. U toku tri meseca treneri su imali prilike da uigraju svoje ekipe, da svakom mladom igraču daju priliku jer je rezultat bio u drugom planu pošto se zvanično nije beležio. Mini Maksi liga nastavlja se sada sa Gradskim zvaničnim takmičenjem nakon kojeg će biti poznati pobednici po generacijama koji će predstavljati Suboticu na državnom takmičenju Mini Maksi Lige. 

Finalni dan gradske lige za 21012. i 2015. godište odigraće se u balonu Kutens u subotu  25. februara sa početkom od 12:00 časova a za preostele dve generacije, 2013 i 2014 u...

detaljnije
Čet, 16.02.2023 - 22:02

Proteklog vikenda, 11. i 12. februara u Somboru je održan međunarodni plivački miting „Polet kup 2023“ u organizaciji istoimenog somborskog kluba. Na takmičenju je nastupilo 230 takmičara iz 20 klubova Mađarske, Hrvatske, BiH i Srbije.

U dva dana takmičenja, plivači Spartaka su nastupili sa 45 takmičara u različitim uzrasnim kategorijama. Ostvarili su odlične rezultate osvojivši ukupno 48 medalja (16 zlatnih, 14 srebrnih i 18 bronzanih), a za najbolje takmičare u svojim uzrasnim kategorijama proglašeni su Dulić Lenka, Kozarić Filip i Stipić Sara.

Osvajači medalja od takmičara PK Spartak:

  • Kozarić Filip, zlatna na 50 kraul i srebrna na 50 prsno,
  • Dulić Lenka, dve zlatne, na 50 kraul i 50 prsno,
  • Runčev Maksim, srebrna na 50 kraul,
  • Perčić...
detaljnije
Pon, 13.02.2023 - 17:02

Sportski Savez Subotice u saradnji sa Resorom za sport i omladinu grada Subotice nastavio je sa akcijom pomoći sportskim klubovima članovima Saveza u vidu sportske opreme za najmlađe sportiste.

Tokom januara meseca Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice posetili su mlade hokejaše HK Spartak, košarkaške nade MKK Spartak Office Shoes kao i mlade fudbalere FK Palić Bambino i FK Subotice i tom prilikom deci poklonili sportske rančeve a klubovima sportske rekvizite za trenažni proces, pakove za hokej kao i fudbalske i košarkaške lopte. Akcija će se nastaviti i u narednom periodu.

Sre, 08.02.2023 - 23:30

Nastavak teme o razvoju dece gde fizička aktivnost i sport moraju imati važnu ulogu. Sagovornik je Srđan Dakikć, profesor fizičkog vaspitanja. 

Svaki korak u razvoju deteta mora biti organizovan tako da on zaista i donosi taj razvoj, jer će pogrešni koraci dovesti i do grešaka.

– Po meni, škole sporta su najbolje za svestrani razvoj dece. Na gimnastici se radi opšta motorika, snaga, elastičnost, gipkost, okretnost... ali nema lopte, nema reketa, štapa, palice. Škola sporta zato daje dobar temelj kuće. Kada objašnjavam nekome šta mi radimo u školi sporta, kažem da mi pravimo temelje kuće. Jer, kada imate dobar temelj, vi možete bilo šta da izgradite na njemu. Ta kuća će stajati. Ako je temelj loš, možete raditi...

detaljnije
Pet, 27.01.2023 - 11:41

Nakon Novogodišnjih i Božićnih praznika nastavljena je Mini Maksi liga Subotice za mlade subotičke fudbalere od 2012. do 2015. godišta.

Liga je počela krajem novembra i do pauze su odigrana četiri kola sa ukupno 56 utakmica u četiri starosne kategorije. U ovom revijalnom delu rezultat je u drugom planu i on se ne objavljuje. Cilj revijalnog dela je da treneri uigravaju i edukuju mlade fudbalere bez rezultatskog pritiska. Utakmice se igraju u balonu Kutens u Dudovoj šumi bez prisustva publike.

U subotu 21. januara odigrano je 14 utakmica završenog petog i prvi deo 6 kola Lige. Takmičenje se nastavlja u subotu 28. januara u balonu Kutens u Dudovoj šumi od 12:00 časova  

Sre, 25.01.2023 - 13:29
Custom Search
Subscribe to Nauči sport - nauči zdravlje