Veljko Vojnić

Nakon podnete ostavke Mirka Bajića, predesednika Saveza bačkih Bunjevaca, na mesto odbornika Skupštine grada Subotice uz obrazloženje da je direktan povod za ostavku delovanje Veljka Vojnića visokog funkcionera Srpske Napredne Stranke, a pod očiglednom zaštitom pojedinaca, Veljko Vojnić je izjavio da se ne prepoznaje.

Da bi bilo jasnije i da se prepozna:
Veljko Vojnić je bivši Ligaš, zalagao se za otcepljenje Vojvodine. Protiv njega bila je pokrenuta smena sa mesta Direktora „Studentskog doma“ u Subotici sa eksplicitnim navodima inspekcijskog nadzora o nezakonitom raspolaganju milionskim sredstvima u javnim nabavkama, dobijenim iz Budžeta APV i grada Subotice. Sve je zataškano prelaskom u stranku na vlasti 2013-te godine, akcijom pokojnog Gojka Radića, tada člana...

detaljnije
Uto, 09.04.2024 - 08:20

Na 45. sednici Skupštine grada, održanoj danas u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 13 tačaka dnevnog reda. Pored Odluke o izmenama i dopunama Statuta Grada Subotice, usvojena je i Odluka o izradi Plana generalne regulacije za naselje Gornji Tavankut, Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje i razgraničenje sportsko – rekreativnih kompleksa javne i ostale namene u MZ „Dudova šuma“ i Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarnih elektrana ukupne snage do 160 MW u KO Donji Grad, na teritoriji grada Subotice.

Doneta je i Odluka o usvajanju sednjoročnog plana Grada Subotice za period od 2024-2026. godine i Odluka o lokalnom ombudsmanu Grada Subotice, kao i  Rešenje o davanju saglasnosti na konačni...

detaljnije
Čet, 04.04.2024 - 17:47

Obilužen nacionalni prazni Bunjevaca – „Dan izbora prvog Nacionalnog savita“

U bunjevačkoj zajednici obilužen je drugi po redu nacionalni praznik – „Dan izbora prvog Nacionalnog savita“, u petak, 23. februara, u Plavoj sali Varoške kuće u Subatici.
Divaneć prid svečanu sidnicu, dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, je istakla je najznačajnije stavke koje su obilužile 2023. godinu.
– Med onim što je najvažnije su svakako tri Dužijance u tri varoši, Subatici, Novom Sadu i Beogradu, to je bilo najzahtivnije, i, naravno, to što smo postali ponosni vlasnici „Bunjevačke kuće“. Volila bi da se u 2024. godini konačno i uselimo u „Bunjevačku kuću“ i da nastavimo sa svim projektima koje smo započeli.
U ime...

detaljnije
Pet, 23.02.2024 - 23:03

Dan velikog prela, kao jedan od četiri praznika bunjevačke nacionalne zajednice održan je u prepunoj sali Zorica.

Live prenos pogledajte narednih 30 dana ovde - https://fb.watch/p_jyQqjnb3/

Sub, 03.02.2024 - 20:30

На 43. седници Скупштине града, одржаној данас у Великој већници Градске куће, усвојено је свих 28 тачака дневног реда. Поред Одлуке о доношењу Плана генералне регулације за насеље Доњи Таванкут и Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Консолидованог завршног рачуна Града Суботице за 2023. годину, одборници су донели и Одлуку о покретању поступка одређивања модела финансирања у циљу реализације пројекта јавно-приватног партнерства - ради обављања комуналне делатности градског и приградског превоза путника на територији града Суботице, као и Одлуку о давању сагласности и усвајању предлога Пројекта јавно-приватног партнерства за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења применом мера уштеде енергије на територији града...

detaljnije
Čet, 01.02.2024 - 16:01

Na 42. sednici Skupštine grada Subotice, održanoj danas u Velikoj većnici Gradske kuće, doneta je Odluka o budžetu Grada Subotice za 2024. godinu. Usvojeni obim gradskog budžeta za 2024. godinu iznosi 10.376.292.000 dinara, što je za 9,36 odsto više od obima utvrđenog rebalansom budžeta za 2023. godinu, odnosno planiran je budžet veći za 887.920.000 dinara. U strukturi usvojenog obima planirani su tekući prihodi u visini 8.680.558.000 dinara, primanja budžeta planirana su u iznosu 901.210.000 dinara, a preneta neutrošena sredstva iz prethodnog budžetskog perioda iznose 794.524.000 dinara. Na osnovu predloga indirektnih korisnika koji, u skladu sa zakonom, ostvaruju

Pored donošenje Odluke o budžetu Grada Subotice za 2024. godinu, na današnjoj...

detaljnije
Čet, 21.12.2023 - 21:23

Saopštenje za medije Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine

Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine je juče na svojoj 14. sednici saveta odbio da se izborna lista „Dosta! Evropski put – Zoran Ilić Novi Gradonačelnik Beograda“, proglasi manjinskom listom bunjevačke nacionalne manjine. Ova lista je bila kandidovana za Skupštinu grada Beograda, nju je podržala koalicija dve bunjevačke stranke „Zajedno“ u kojoj su Savez bačkih Bunjevaca (SBB) i Bunjevačka stranka Srbije (BSS), a zahtev je savetu, poslala Gradska izborna komisija Grada Beograda.

Utvrđeno je da na listi nije bio ni jedan kandidat/tkinja koji su upisani u Poseban birački spisak bunjevačke...

detaljnije
Pet, 24.11.2023 - 11:15

Na današnjoj, 40. sednici Skupštine grada Subotice usvojeno je svih 11 dam tačaka dnevnog reda. Odbornici su većinom glasova doneli Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje slobodne javne površine (linearnog parka) na delu ukinute železničke infrastrukture (pruge Subotica bolnica Crvenka) i Odluku o izradi Izmene dela Plana generalne regulacije VII za zone „Kertvaroš” i „Novi grad“ i delove zona „Mali Radanovac”, „Radanovac” i „Palić”, kao i Rešenje o davanju mišljenja o opravdanosti proširenja područja Slobodne zone „Subotica”.

Doneto je i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o povećanju osnovnog kapitala Javnog komunalnog preduzeća „Suboticagas” Subotica, Rešenje o davanju saglasnosti na Drugu izmenu Programa poslovanja...

detaljnije
Čet, 05.10.2023 - 20:31

Gradonačelnik Stevan Bakić i tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost“, Veljko Vojnić, obišli su danas prošireni deo objekta „Šumica jasle“. Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, izjavio kako proširenje ovog objekta obuhvata ukupnu površinu od oko 120 kvadratnih metara namenjenih za smeštaj oko 60 mališana jaslenog uzrasta od jedne do tri godine i da je iz budžeta Grada Subotice i AP Vojvodine za proširenje kapaciteta objekta „Šumica jasle“ i poboljšanje njegove energetske efikasnosti ukupno izdvojeno 15 miliona dinara.

Sredstvima budžeta Grada Subotice u visini od devet miliona dinara izvršeno je unutrašnje uređenje i opremanje proširenog dela objekta, dok je sredstvima Pokrajinske vlade,...

detaljnije
Čet, 21.09.2023 - 12:29

Na današnjoj, 39. sednici Skupštine grada usvojeno je svih sedam tačaka dnevnog reda. Odbornici su većinom glasova usvojili Odluku o izradi Plana generalne regulacije za naselje Čantavir kao i Odluku o donošenju Plana  detaljne regulacije solarne elektrane snage 9999 kW sa trasom priključnog kablovskog voda i multimodnog voda na teritoriji grada Subotice.

Odbornici su doneli odluku o taksi prevozu i limo servisu.  Osim toga, doneto je Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o zaduživanju Javnog komunalnog preduzeća „Parking“ i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Odluka o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Budžetskog fonda  za podsticanje razvoja mladih talenata Grada...

detaljnije
Čet, 07.09.2023 - 15:40
Custom Search
Subscribe to Veljko Vojnić