Соњине приче

Uto, 13.02.2024 - 10:02 -- darko.kovacevic

,,Соњине приче'' нису било какве приче. То су приче о ученицима Основне школе ,,Соња Маринковић'' из Суботице.

Наиме, почетком текуће школске године у нашој школи покренута је Новинарска секција чији је примарни циљ био да се направи школски часопис који ће бити огледало рада ученика, али и читавог колектива једне велике школе са дугом традицијом. Наши ученици вредно раде током читаве школске године, учетсвују на такмичењима и постижу изузетне резултате које желелимо да прикажемо на једном месту. У времену када су деци доступни различити непримерени садржаји, школске новине су оаза у којој се приказују праве вредности: вредан рад, заједништво, емпатија, хуманост и толеранција.

Први број угледао је светлост дана у јануару ове године, а представља школске активности из првог полугодишта.

Часопис је конципиран тако да обухвати све сфере школског живота, од спорта па до такмичења, науке, уметности и разоноде.

Велики број рубрика осмислили су ученици Новинарске секције, а управо су они ти који су носиоци овог подухвата, наравно у сарадњи са наставницима, учитељима и педагошко-психолошком службом. Осим штампаног издања, ученици сваког месеца уређују и тзв. зидне новине под истим називом.

Наравно, све би остало само на једној лепој идеји да цео пројекат није подржао директор школе, Пајица Башић, који је безрезервно подржао своје ђаке и омогућио да данас и ОШ ,,Соња Маринковић'' има свој школски лист.

Наредни број планира се за месец април, а трећи број остављамо за крај школске године када ћемо заокружити причу о једној, верујемо, успешној школској години.

Сандра Илић Костић, уредник часописа Соњине приче

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search