Proglašeni najbolji sportisti i sportski radnici SDŽ Jovan Mikić Spartak

Uto, 13.02.2024 - 22:10 -- dejan.vukovic

Najmasovnije sportsko društvo u Srbiji, SDŽ "Jovan Mikić Spartak" svečano je proglasilo najbolje sportiste i sportske radnike za 2023 godinu u tradicionalnom izboru koji se održao po osmi put. 

Svečana dodela organizovana je u Trofejenoj sali Sportsog saveza grada Subotice uz prisustvo predstavnika Skupštine Sportskog društva. Nagrade dobtnicima dodeli su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu, Iso Planić predsednik Skupštine SDŽ Spartak, Milan Vučković predsednik SDŽ Spartak, Sreten Damnjanović predsednik Sportskog saveza Subotice i Zoran Kalinić proslavljeni sportista i dobitnik životnog dela prošle godine. 

Za najbolju sportiskinju izabrana je Violeta Slović, kapiten ŽFK Spartak i reprezentacije Srbije. Violeta je u velikoj meri doprinela da ŽFK Spartak osvoji duplu krunu i da se plasira u drugu rundu Lige šampiona među 22 najbolje ekipe Evrope. Violeta je pružala odlične igre i u dresu reprezentacije a od strane FSS proglašena je za najbolju fudbalerku Srbije. 

Najbolji sportista SDŽ Spartak je Ali Arsalan, član rvačkoh kluba Spartak i državni reprezentativac. Ali se nalazi na Evropskom prvenstvu u Bukureštu pa je priznanje porimio Stojan Štefanek trener u klubu. Sa rvačkom ekipom Spartaka, Arsalan je osvojio vicešampionsku ekipnu titulu. Proglašen je i za najboljeg rvača Super lige Srbije. Najveći uspeh mu je svakako u dresu reprezentacije u kojoj je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom. To mu je treća velika medalja za Spartak i Srbiju, prošle godine bio je prvak sveta i treći na Prvenstvu Evrope.

Najbolji klub je Teniski klub Spartak, ekipni seniorski prvaci Srbije. Teniski klub Spartak ima preko 200 članova i najuspešniji je u Srbiji. Pored seniorske klub je u prošloj sezoni ekipni vicešampion u juniorskoj i pionirskoj konkurenciji. Trenutno najbolji pojedinac je Lana Virc koja je prošlu godinu završila na prvom mestu rang liste Evrope. Nagradu je u ime kluba primio trener u Teniskom klubu Spartak i u reprezentaciju, Ladislav Demeter. 

Za najboljeg trenera proglašen je Milan Bogić, trener džudo kluba Spartak koji u poslednje vreme beleži sve bolje rezultate. Trenutno u klubu ima 200 članova sa svojim sekcijama u Bajmoku i Čantaviru. Milan Bogić je sa džudistima Spartaka učestvovao na preko 40 takmičenja tokom 2023 godine gde su osvojili niz medalja. Ima velike zasluge za dobre rezultate mladih džudista a posebno za uspehe Mateje Borojevića koji iako je kadet ima seniorsku bronzanu medalju sa Prvenstva Srbije. Kadetski je prvak Srbije i treći za mlađe seniore. Kao reprezentativac Srbije nastupio je na Evropskim olimpijskim igrama mladih, na Prvenstvu Evrope je bio sedmi, na Prvenstvu sveta peti, a na Evro-kupovima je osvojio jednu zlatnu i dve bronzane medalje. Trenutno je na šestom mestu svetske rang-liste u svojoj kategoriji. 

Najbolji sportski radnik je Milan Jarić, koji je jedan od najzaslužniji za razvoj streljaštva u protekloj godini. Streljački klub Spartak je ubedljivio najuspešniji klub u Srbiji u C programu sa najviše osvojenih medalja. Protekle godine osvojili su  tri ekipne titule prvaka države, tri pojedinačne, kao i Kup Vojvodine i Srbije. Pored toga i niz srebrnih i bronzanih medalja. Milan je uspeo da omasovi članstvo u klubu a pored toga i da organizuje niz zahtevnih i kvalitetnih takmičenja na gradskom strelištu.  Sva takmičenja koja organizuje Spartak su odlično ocenjena što pokazuje i broj prijavljenih takmičara koji su u stalnom porastu. Sa klubom je pokrenuo i neka nova takmičenja, poput Otvorenog prvenstva Subotice i Kupa Subotice u gađanju pištoljem koja sada spadaju u najmasovnija u državi. Protekla godina je sezona za pamćenje za Streljački klub Spartak.

Šesta plaketa dodeljena je bivšem bokseru Draganu Vujkoviću za životno delo i osvajanje vrhunskih rezultata. Boksom se počeo baviti u Subotici, u BK Spartak a posle u Slaviji iz Banje Luke i za beogradski Partizan. Trinaest godina je bio član reprezentacije Jugoslavije i u dresu sa državnim grbom odboksovao je ukupno 127 borbi a u svojoj karijeru preko 540 borbi. Osvojio je dve srebrne medalje n asvetskim prventsvima u Havani 1974. i Beogradu 1978. Petostruki je prvak Balkana i osvajač dve zlatne na Mediteranskim igrama. Osvojio je 6 naslova državnog prvaka u srednjoj kategoriji. 

Custom Search