Hokejašice Spartaka slavile u prvoj Kup utakmici

Pon, 05.02.2024 - 22:26 -- dejan.vukovic

U subotu 03. februara na Gradskom klizalištu u Subotici odigrana je prva utakmica Kupa Vojvodine u hokeju na ledu za devojke između Spartaka i Vojvodine pod pokroviteljstvom Saveza hokeja i klizanja na ledu Vojvodine.  

Subotičanke su bile ubedljive pobedivši Vojvodinu sa 11:1 (3:0, 6:0, 2:1). Ovim dešavanjam otvoreno je novo poglavlje hokeja na ledu u Srbiji. Bila je ovo prva zvanična takmičarska utakmica između dva različita kluba za koje su nastupale isključivo devojke. Meč je odigran u odličnoj atmosferi sa velikim trudom svih aktera. 

Hokej klub Spartak se zahvaljuje devojkama iz HK Vojvodina što su se organizovale i došle na prvi meč Kupa u Suboticu.  Revanš će se odigrati u Novom Sadu tokom narednog meseca.

Za Spartak Girls na prvoj istorijskoj utakmici nastupile su: Katona Sanja, Vojnić Tunić Ana, Maravić Tijana, Šabić Iva, Rac Sabo Hanna, Stantić Sara, Milodanović Ana, Cepela Teodora, Brestovac Tara, Mandić Marta, Kovač Nina i Mandić Antonija (C). Treneri: Brestovac Uroš i Kovač Norbert.

Custom Search