Rukometaši Spartaka naneli prvi poraz lideru na tabeli

Ned, 04.02.2024 - 21:24 -- dejan.vukovic

Kikinda Grindex - Spartak 20:21 (9:10)

Kikinda. Sudije: Alimpić Milenko i Crnjanski Zdravko. Isklkjujčenja: Kikinda 14 min, Spartak 12 min. Sedmerci: Kikinda 5/2, Spartak: 6/3

Kikinda: Đukić, Balaban, Majkić, Lisica 2, Georgijevski, Gamnber 2, Miškov, Todorov 1, Vrgović 2, Panioć, Tatari 3, Kitanović, Stojanović 1, Jovanović 5, Bošković 3.

Spartak: Miskin 1, Marićm Kuburović 2, Laković 2, Potpara, Spremo 1, Bukvić A. 1, Cmiljanović 1, Radojičić, Bukvić D., Milinković 1, Spasić 2, Kolarić 1, Ćosić 9, Vojvodić, Maksimović.

Rukometaši Spartaka odlično su započeli nastavak takmičenja u Super B ligi. Kao gosti pobedili su ekipu Kikinde Grindex, lidera na tabeli, sa 21:20 i time im naneli prvi poraz u ovoj sezoni. Subotičani su odigrali odličan meč, kontrolisali rezultat tokom celog susreta i na kraju upisali važnu pobedu.

Poveo je Spartak sa 2:0 golovima Lakovića i Ćosića. U 8. minutu Kikinda preko kapitena Lisice prilazi na gol zaostatka, 2:3. Nisu dozvolili rukometaši Spartaka da se rezultat izjednači, postižu dav gola u nizu za novo vodstvo od 2:5. Vodila se velika borba za svaki gol. Uz odličnu odbranu subotičani su kontrolisali igru i imali stalnu rezultatsku prednost koja je iznosila gol ili dva. Golom Spasića u poslednji minut prvog dela subotičani su ušli sa vodstvom od 8:10. Kikinda je iskoristila svoj poslednji napad i preko Todorova smanjila na 9:10, sa tim rezultatom su ekipe i otišle na odmor.

U nastavku susreta domaćini golovima Milana Lisice i Luke Panića dolaze do prvog vodstva na meču, 11:10 u 37. minutu. Nisu se predavali subotičani, prvi gol u drugom poluvremenu postižu u 38. minutu za novo izjednačenje, 11:11. Dva minuta kasnije Miskin ponovo donosi vodstvo Spartaku. Uspela je Kikinda da poravna, međutim tada su subotičani zaigrali još snažnije u odbrani i u 46. minuti stigli do tri gola prednosti, 12:15. Stečenu prednost Spartak je uspešno održavao do kraja meča. Golom izuzetno raspoloženog Ćosića, Spartak je u poslednji minut ušao sa prednosšću od tri gola, 18:21. Uspeli su domaćini da završnicu meča učine neizvesnim. Jovanović smanjuje na 19:21, Ćosić ne koristi sedmerac za Spartak da bi u brzoj akciji Jovanović u samom finišu postigao još jedan gol i postavio konačnih 20:21 u korist Spartaka.

Custom Search