Održan Svetosavki turnir u stonom tenisu

Ned, 28.01.2024 - 11:14 -- nikola.tumbas

Svetosavkski turnir u stonom tenisu održan je petak 26. januara u sali Politehničke škole. Bio je ovo osmi po redu Svetosavski turnir koji je okupio oko 50 takmičara u dve konkurencije, muškoj i ženskoj. 

Turnir je podržao i Sportski savez Subotice koji je obezbedio skromne poklone za finaliste u obe konkurencije. Pre početka učesnike je pozdravio direktor škole Iso Planić i sekretar Sportskog savez Subotice, Dejan Vuković koji je istakao da Politehnička škola daje lep primer da se u okviru školske slave mogu održavati i sportska takmičenja. Ovo je samo jedan mali primer i pokazatelj zbog čega je Subotica dobila zvanje Evropski grad sportova za 2024 godinu. Promoter turnira bio je Stefan Kostadinović, prvotimac STK Spartak Inspira koji se i ove godine uspešno takmiče u Super ligi i veoma su blizu plasmana u plej of za prvaka države. Učenici su imali prilike da od Kostadinovića dobiju informacije o stonom tenisu.  

Takmičenje se odvijalo po kup sistemu. U ženskoj kategoriji pobedila je Maša Ninković (TON 2/5), drugo mesto pripalo Doris Čipak (LTD 1/11) dok je treća bila Milica Milodanović (GFO 4/7). Među učenicima najbolji je bio Marko Kolar (GFO 4/7), drugi je bio Levente Roža (AT 2/2) dok je ttreće mesto pripalo Andriji Veličkoviću G 1/3. 

Custom Search