Košarkaši Spartaka dočekuju Vojvodinu

Čet, 04.01.2024 - 15:37 -- dejan.vukovic

Košarkaši Spartak Office shoesa u petak, 5. januara od 19:00 časova u subotičkoj Hali sportova u Vojvođanskom derbiju dočekuju ekipu Vojvodine, lidera KLS. Očekuje se kvalitetna utakmica jer se sastaju dve ekipe koje su u sezonu ušle sa velikim ambicijama i u KLS kao i u Regionalnu ABA 2 Ligu, pa će duel u Subotici biti od velike važnosti za obe ekipe. Prilika je da subotičani pruže podršku košarkašima Spartaka koji će se odužiti požrtvovanom i kvalitetnom igrom. 

Predstojeći derbi Lige najavio je trener Subotičana, Vladimir Jovanović – Vojvodina je ušla u svoj projekat pre nekoliko godina i svake sezone pokazuju ozbiljnost. Prave zapažene rezultate na oba fronta. Reč je protivniku koji je kvalitetno popunjen na svim pozicijama, sa jezgrom tima koji nosi sve ovo prethodnih sezona. Imaju kvalitet koji dolazi iz dugoročnog rada. Pred nama je definitivno zahtevna utakmica. Uprkos nekim personalnim problemima koje imamo skoro cele sezone zbog povreda koje su naše igrače pomerili sa terena na jedan duži period, očekujem da momci koji su u pogonu daju sve od sebe i da napravimo jednu dobru utakmicu. Imamo želju i motivaciju da budemo pravi.

Pred ovu utakmicu Spartak se pojačao sa novim kvalitenim igračem Nemanjom Gordićem koji je ovom prilikom i promovisan – Sarađivali smo već pre jedno desetak godina, imali smo i dobrih i loših momenata. Dobro se poznajemo, dolazimo iz nekog istog sistema shvatanja košarke, pa će period prilagođavanja Nemanje timu i tima Nemanji biti jako kratak. Trebaće vremena, ali ne onoliko koliko bi nam trebalo da je stigao igrač koji je nepoznanica.- istakao je Jovanović

Nemanja Gordić se zahvalio na pozivu u subotičkui ekipu – Drago mi je što sam u Spartaku, da su ljudi koji vode ovaj klub procenili da sam igrač koji može da im pomogne da ostvare svoje ambicije. Srećan sam zbog dolaska u klub sa jednom zdravom atmosferom i spremam sam da, pre svega radim, i pomognem klubu koliko mogu. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search