100 razloga za vanredne izbore

Sre, 12.02.2014 - 14:33 -- nikola.tumbas
Oliver Dulić - Predstavljanje kandidata za republičke poslanike
Oliver Dulić - Predstavljanje kandidata za republičke poslanike
Petar Kuntić - Pogodili smo u sridu
Petar Kuntić - Pogodili smo u sridu
Norbert Cvijanov - DS je naš partner jer je jedina prava opozicija
Norbert Cvijanov - DS je naš partner jer je jedina prava opozicija
Oliver Dulić - 100 razloga za vanredne izbore i pitanja novinara
Oliver Dulić - 100 razloga za vanredne izbore i pitanja novinara

Press konferencija u GO Demokratske stranke gde su predstavljeni kandidati za republičke poslanike, prezentovana koalicija i razlozi za istu. U prilogu više o tome.  dr Oliver Dulić predstavio je Subotičane koji su kandidati za poslanike iz redova okupljenih oko koalicije sa Demokratskom strankom.  Petar Kuntić (25) - Oliver Dulić (37) -  Norbert Cvijanov (70) - Elizabeta Tumbas (128) - Nemanja Simović (184) - Dragan Trklja (213) - Olivera Radnić (230)

Zbirnu listu DS-a pogledajte ovde

 

2014.02.13.15.30

Reakciju GO SNS-a na press konferenciju pročitajte ovde

Više o ovoj temi...

Zbližavanje - fotografija sa obeležavanja dana Svetog Josipa 19.03.2014.

Sjednica Predsjedništva DSHV-a sjednice što održana u petak, 21.3.2014.godine, u Subotici bila je posvećena upravo završenim parlamentarnim izborima za zastupnike  Skupštine Republike Srbije.
Kao što je poznato Demokratski savez Hrvata u Vojvodini nastupio je u predizbornoj koaliciji "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju" a obzirom na slabiji izborni rezultat od planiranog kandidat DSHV-a nije prošao  u republički parlament.

Predsjedništvo DSHV-a je ocjenilo da je nekoliko faktora dovelo do prvog izbornog neuspjeha DSHV-a u proteklih deset godina političkog djelovanja:

1. Nezadovoljstvo građana konstatnog nazadovanja životnog standarda od petolistopadnih promjena 2000. godine do danas.Cijenu toga su pored koalicije "Sa Demokratskom strankom za demokratsku...

detaljnije
Post date: Pon, 24.03.2014 - 10:49

Aктивисти Српске напредне странке, који су током трајања предизборне кампање у оквиру предизборних активности лепили плакате, јуче су, у вечерњим часовима, како је из Српске напредне странке најављено и пре избора, на територији града Суботице скидали плакате своје, али и других странака.

Тиме је Српска напредна странка испунила обећање дато грађанима пре избора, да ће скинути све плакате залепљење током кампање, како би се простор на којима су плакати лепљени вратио у првобитно стање.

 

Post date: Pet, 21.03.2014 - 14:26

Predstavnici OO SPS-a, predsednik Okružnog odbora SPS-a Slobodan Vojinović, dao je komentar na izborne rezultate uz prisustvo Nebojše Crnogorca, sekretara i Spular Đorđa, izvršnog sekretara pokrajinskog odbora.

Slobodan Vojinović je čestitao naprednjacima na njighovom uspehu.

Izrazio je zadovoljstvo osvajanjem drugog mesta SPS-a na izborima kao jedine stranke levice.

Pozicija u gradu poboljšana je osvajanjem četvrtog mesta po broju glasova u lokalu.

Upoređujuci dobijene rezultate od izborne komisije i njihovih uočeno je da nedostaje 500 glasova u lokalu.

Ukazao je na prevelik broj neispravnih glasačkih listica, odnosno smatra da je bilo manipulacija u lokalu.

Definisao je stav stranke oko pokrajine. Vojvodina u okviru Srbije po...

detaljnije
Post date: Čet, 20.03.2014 - 11:12

Tomislav Žigmanov - publicista, analitičar, direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata ( tekst iz Hrvatske riječi - Razgovor sa povodom )

- Uvjerljiva pobjeda Srpske napredne stranke bila je očekivana pa nije niti iznenadila političare u Hrvatskoj koji uglavnom ne očekuju poteškoće u bilateralnim odnosima. Što očekujete u pogledu položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji?

- Društveni položaj hrvatske zajednice u Srbiji će se, po svemu sudeći, usložniti i otežati. Kao prvo, oslabit će njezin politički...

detaljnije
Post date: Čet, 20.03.2014 - 09:42

     Demokratska zajednica Hrvata, potpisnica koalicionog sporazuma između predstavnika nacionalnih zajednica, zahvaljuje se svim biračima koji su učestvovali na proteklim republičkim izborima 2014. godine.

     Ovom prigodom, čestitamo Koaliciji okupljenoj oko Srpske napredne stranke na ubedljivoj pobjedi na republičkim izborima 2014.

     Demokratska zajednica Hrvata nije zadovoljna s postignutim rezultatima, propusta u radu je bilo i sa naše strane, ali smo uvjereni da su glavni razlozi neuspjeha na proteklim izborima 2014. ogleda u neinformiranosti i nedemokratskoj atmosferi u predstavljanju javnosti, gdje treba tražiti razloge za loš rezultat...

detaljnije
Post date: Sre, 19.03.2014 - 16:35
Custom Search