Rvački klub Spartak

Rvači Spartaka ostvarili su maksimalan učinak na drugom turniru prvenstva koji je održan u Subotici u subotu 18. novembra.

Spartak je savladao ekipu Kragujevca sa 6:2, zatim Partizan sa 5:3 i na kraju Radnički sa ubedljivih 7:1. Pored Spartaka maksimalan učinak ostvarili su i rvači Proletera. Ove dve ekipe su i na prvom turniru imali isti skor po jednu pobedu i nerešen skor u direktnom susretu (4:4), tako da se nalaze na deobi prvog mesta sa 11 bodova. Treća je ekipa Partizana sa 7 bodova a četvrti Kragujevac sa 5 bodova. Peto i šesto mesto dele Radnički i Senta sa po 4 osvojena boda.

Plej of za titulu prvaka Srbije održaće se sledeće nedelje (25.11) u Zrenjaninu uz učešće 4 prvoplasirane ekipe. U prvom polufinalu će snage odmeriti Proleter i Kragujevac a u drugom Spartak...

detaljnije
Pon, 20.11.2023 - 20:01

Mladi rvači Spartaka učestvovali su na turniru koji je održan u Slovačkoj u gradu Šamorin.

Na ovom međunarodnom rvačkom turniru učestvovalo je 165 takmičara iz sedam zemalja Evrope. Pored domaćina Slovačke na takmičenju su bili rvači iz Srbije, Češke, Ukrajine, Moldavije, Mađarske i Poljske. Rvači Spartaka osvojili su sedam medalja od kojih 4 zlatne. Ostvarenim rezultatima Spartak je ekipno zauzeo 4. mesto. Najbolji su bili domaćini ekipa iz Šamorina - Slovačka, drugo mesto pripalo je ekipi iz Praga - Češka a treće ekipi iz Ukrajine.   

Ostvareni rezultati u pojedinačnoj konkurenciji:  

  • U konkuerenciji takmičara do 9 godina: 1. mesto Buljovčić Mihajlo (36kg), 2. mesto Juhas Danijel (24 kg)
  • Rvači do 11 godina: 1. mesto Nemedi Noel (65 kg)
  • ...
detaljnije
Uto, 31.10.2023 - 20:53

Mladi rvači Spartaka osvojili su dve medalje na Memorijalnom turniru "Čaba Ferenc" koji je održan u Kanjiži proteklog vikenda. 

Na ovom međunarodnom rvačkom turniru učestvovalo je 414 takmičara iz 14 zemalja. Pored domaćina takmičili su se i rvači iz Mađarske, Rumunije, Slovačke, Češke, Ukrajine, Moldavije, BiH, Nemačke, Austrije, Letonije, Grčke, Hrvatske i Bugarske. Mladi subotički rvači su u jakoj konkurenciji osvojili 2 medalje po jednu zlatnu i bronzanu. U konkurenciji takmičara do 9 godina Buljovčić Mihajlo je osvojio zlatnu medalju do 34kg, dok je bronzanu osvojio Tankosić Dragan (31 kg) u konkurencii rvača do 13 godina.

Pon, 23.10.2023 - 18:41

Rvački klub Spartak je u subotu 7. oktobra organizovao memorijalni rvački turnir "Dora Stipan i Danji Karlj" za mlađe selekcija uz učešće preko 120 mladih rvača iz tri zemlje regiona.

Turnir nosi imena dva izuzetna sportska radnika koji su ceo svoj život posvetili rvanju a veći deo radu sa mladim sportistima. Rvački klub Spartak je bio najbrojniji i ujedno nasjuspešniji klub na ovom turniru. Drugo mesto pripalo je RK Potisje iz Kanjiže a treće RK Radnički iz Sombora. Takmičari Spartaka osvojili su čak 19 medalja u raznim starosnim i težinskim kategorijama.

Ostvareni rezultati takmičara Spartaka:

  • U7:  22kg Ivankov Luka 1.mesto, Česko Adam 3.mesto, 28kg Deak Martin 3. mesto.
  • U9: 22kg Juhas Deniel 1. mesto, 27kg Štefanek David 3. mesto, 30kg Gumpl Stefan...
detaljnije
Pon, 09.10.2023 - 21:28

Srbija je drugi put zaredom domaćin seniorskog Svetskog prvenstva u rvanju koje se održalo od 16. do 24. septembra u beogradskoj Štark Areni. Bilo je ovo ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre koje će se sledeće godine održati u Parizu. 

Na Svetskom prvenstvu takmičilo se 1.150 rvača iz čak 99 zemalja. Reprezentacija Srbije nastupial je sa 20 takmičara koji su osvojili pet medalja, jednu zlatnu i četiri bronzane. Izborene su i tri olimpijske norme. Među osvajačima medalja ponovo se našao i član subotičkog Spartaka. Rvač Ali Arsalan koji je u dresu reprezentacije Srbije osvojio bronzanu medalju u rvanju grčko rimskim stilom u kategoriji do 72 kg.   

Arsalan je put do bronzane medalje počeo tesnom ...

detaljnije
Pon, 25.09.2023 - 18:57

Proteklog vikenda mladi rvači Spartaka su učestvovali na dva turnira. Na memorijalu "Nikola Vukov" koji je održan u Senti u nedelju 17. septembra i na međunarodnom turniru u Rumuniji u gradu Lugoj. 

Na memorijalnom turniru "Nikola Vukov" koji je održan u Senti učestvovalo je preko 200 mladih rvača iz pet zemalja, Mađarska, Rumunija, Slovenija, Slovačka i Srbija. Mladi rvači Spartaka osvojili su čak 8 medalja u više starosnih kategorija. Najuspešniji je bio Buljovčić Mihajlo koji je među mladim rvačima do 9 godina u kategoriji do 34 kilograma bio najbolji i zasluženo osvojio zlatnu medalju. Srebrnu medalju osvojio je Grabovac Danilo do 62 kg među rvačima do 15 godina i Kontra Tunde među devojkama do 17 godina u kategoriji do 61 kg. Pored njih...

detaljnije
Ned, 17.09.2023 - 22:03

Mlađe selekcije Rvačkog kluba Spartak proteklog vikenda su učestvovali na tri turnira na kojima su osvojili pregršt medalja. 

U subotu 2. septembra učestvovali su na međunarodnom turniru koji je održan u Slatini (Hrvatska), gde su osvojili 7 medalja od kojih dve zlatne, dve srebrne i 3 bronzane.

Među najmlađim rvačima, takmičarima do 9 godina Juhas Danijel je u kategoriji do 22 kg osvojio drugo mesto kao i Štefanek David u kategoriji do 28 kg. Među dečacima do 11 godina Dragan Tankosić je osvojio  zlatnu medalju u kategoriji do 34 kg dok je Vuk Crnobrnja bio treći. U konkurenciji dečaka do 15 godina Serenče Levenete je bi najbolj u kategoriji do 44 kg., Sente Dominik je bio treći u 62 kg dok je Grabovac Danilo na kraju osvojio peto mesto. Spartak je imao predstavnicu i u...

detaljnije
Pon, 04.09.2023 - 20:34

Mladi takmičari Rvačkog kluba Spartak učestvovali su na 6. Internacionalnom turniru "Arena Open 2023" koji je održan u Puli u organizaciji Rvačkog kluba "Istarski Borac" iz Pule. 

Takmičenje je održano za mlade rvačeu muškoj i ženskoj konkurenciji  u više starosnih kategorija (od 2006 do 2012 godišta) u Sportskoj hali "mate Parlov" u Puli u subotu 20. maja.

Rvači Spartaka osvojili su 4 medalje od kojih tri zlatne. Zlatne medalje osvojili su Dragan Tankosić, Kontra Beata i Kontra Tunde. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Nikola MIjušković. Levente Serenče je zauzeo peto mesto. 

 

 

Pon, 22.05.2023 - 14:15

Zagreb će od 17. do 23. aprila biti domaćin Evropskog prvenstva u rvanju na kojem će u reprezentaciji Srbije biti čak tri rvača iz Rvačkog kluba Spartak. 

Rvačka reprezentacija Srbije na ovom Prvenstvu nastupiće sa čak 18 takmičara od kojih 9 u grčko rimskom stilu Georgi Tibilov, Perica Dimitrijević, Sebastijan Nađ, Ali Arsalan, Viktor Nemeš, Branko Kovačević, Zurabi Datunašvili, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić. U slobodnom stilu Srbije će predstavljati četiri takmičara, Stevan Mićić, Hetik Cabolov, Strahinja Despić i Magomedgadži Nurasulov. U konkurenciji dama imaćemo pet predstavnika, Marija Ignjatović, Jovana Radivojević, Maša Perović, Emilija Jakovljević i Fani Nađ. Glavni trener reprezentacije je Milorad Dokmanac. 

... detaljnije
Uto, 18.04.2023 - 09:26

Rvački klub Spartak bio je odličan domaćin i organizator 17. Memorijalnog Internacionalnog turnira „Refik Memišević  Brale“, u znak sećanja na legendardnog šampiona, svetskog prvaka, vicešampiona Olimpijskih Igara i Evropskih prvenstava. 

Turnir je za kadete, takmičare do 17 godina u oba pola. Učestvovali su rvači iz osam zemalja, Mađarske, Hrvatske, Izraela, Moldavije, Rumunije, Portugalije, Slovenije i domaćina Srbije. Nastupilo je 66 rvača, ekipno je prvo mesto priaplo Mađarskoj sa 185 bodova, druga je bila reprezentacija Srbije (167), slede Rumunija (112) i Moldavija (90). Kod kadetkinja pojavilo se 19 takmičarki, iz pet zemalja u četiri kategorije. Srbija je prva, ispred Mađarske i Hrvatske.

Prisutni su bili mnogi zvaničnici, turnir je zvanično otvorio Dane Basta,...

detaljnije
Pon, 27.03.2023 - 20:10
Custom Search
Subscribe to Rvački klub Spartak