prečistač

Prvo vodeno polje kod Gradskog prečistača.

Video prilog od dva ipo minuta  -- https://youtu.be/ByvLsDM-mAQ

Uto, 08.02.2022 - 18:52

Posle stanovitih komentara o stanju vode u jezeru Palić i radu prečistača, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Đerđ Šugar danas je stručno i jasno dao odgovore na "pitanja i prozivke".

Osnovno, prečistač radi svoj posao, pošto je to ozbiljna tehnologija potrebna su - neophodna i poveća sredstva zaodržavanje istog.

Prošla sušna godina je učinila to da se zbog manjeg priliva vode povećala koncenracija nepoželjnih materija, čiji priliv istovremeno nije opao.

Pon, 12.02.2018 - 15:33

Stanje na postrojenju za prečišćavanje otpadne vode (PPOV), jednostavno zvanim prečistač, može se reći da je normalno, za rad u zimskom periodu.

Sa rukovodiocem sektora za prečišćavanje voda, Petrom Pižuricom, sam napravio kratak obilazak i dobio, ledeno, činjenično stanje na prečistaču.

U prilozima možete videti i čuti kako u ovim uslovima ide prečišćavanje vode, "prozvodnja" i deponovanje mulja.

Tradicionalna problematika mesta odlaganja mulja najzad je rešena sa jednim lepim primerom saradnje dva javna preduzeća: JKP "Vodovod i kanalizacija" i JKP "Čistoća i zelenilo". Na gradskoj deponiji je formiran put koji omogućuje da preko njega prolaze teška...

detaljnije
Uto, 24.01.2017 - 21:26

Zašto je ovo (žica i držači iste žice) postavljeno na rukohvate?

Pa da galebovi više ne opsedaju pogon prečistača otpadnih voda. Od nedavno je tišina nad PPOV-a jer galebovi sada ne mogu sletati na ograde oko bazena i provoditi svoje vreme kao nekada kada ih na stotine nadletalo, opsedalo prečistač - pogledati ovde.

Sre, 18.11.2015 - 12:46

Dok mediji pomno prate i izveštavaju o dizanju zida na mađarsko- srpskoj granici, u staroj subotičkoj ciglani i dalje pristiže na stotine migranata iz azijskih i afričkih zemalja. Kako su nam rekli taksisti koji ih prevoze, svakodnevno su ih puni vozovi i autobusi koji od Beograda idu ka Subotici.

Prognanike smo susreli najpre na „izvoru“ pijaće vode – kod česme koju je grad nedavno instalirao na zgradi kod prečistača, umesto cisterni koje su u početku dopremane. Dvadesetak mladića se kupa i pere odeću na česmi, a mnogi pune vodu u plastične flaše i nose dalje  u „džinglu“,  kako se kolokvijalno naziva prostor oko ciglane na kojem nalaze predah. Na putu prema česmi susreli smo Muzarefa iz Avganistana, sa dvogodišnjim dečakom u naručju, kojeg je poveoa na „tuširanje“.  U toku...

detaljnije
Čet, 16.07.2015 - 17:31

Ekipa vezana za sanaciju jezera Palić danas je obišla prečistač da se uveri u probeme koji nastaju sa problematičnim deponovanjem mulja u blizini gradskog prečistača otpadnih voda grada. Takođe Gradska deponija je pogledana sa obližnjih silosa Veterinarskog zavoda da bi se stekao utisak o veličini i ideji rešavanja problema pokrivanjem iste.

U prilogu gradonačelnik Jene Maglai daje kratak rezime obilaska.

Sre, 18.03.2015 - 23:06

Osveženje posle obilaska postrojenja prečistača vode... Više o ovome u prilogu ovde

Sre, 13.08.2014 - 00:15
Pet, 30.05.2014 - 01:16
virtuelna slika pokrivene deponije

Pri obilasku prečistača, od strane radne grupe koja radi na projektu zatvaranje gradske deponije, Đerđ Šugar, tehnički direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" dao je informaciju o incidentu koji se desio početkom januara kada je došlo do poremećaja na tehnološkom procesu prečišćavanja otpadnih voda grada. Za detalj pogledati video prilog a u prilogu je i slika aktuelnog izgleda deponije kao i virtuelno pokrivene deponije sa snegom...

Čet, 30.01.2014 - 20:02
Custom Search
Subscribe to prečistač