GO SVM

Na vratima Saveza vojvođanskih Mađara.

Pet, 03.11.2023 - 13:21

U sedištu Saveza vojvođanskih Mađara održana je press konferencija na kojoj je dr Balint Pastor dao presek onog što je urađeno tokom prve godine mandata gradske vlasti od momenta poslednjih izbora od kada u koaliciji gradom rukovode Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

Naravno ovo je prilog koji kazuje kako se na rezultate gleda iz pozicije SVM-a.

U podužem dvadesetominutnom izlaganju na oba jezika se sve može čuti i videti. Ne može se tekstualno nabrojati sve to je rečeno. Najjednostavnije je poslušati priloge na mađarskom ili srpskom jeziku.

 

Izdvojit ću samo po nekoliko detalja koji su bili prezentovani u celinama po prioritetima

 

Zaštita I očuvanje...

detaljnije
Sub, 21.08.2021 - 18:43

U Hrastovoj ulici u MZ Željezničko naselje zamennjena i proširena zastarela i neadekvatna vodovodna mreža i asfaltirana ulicu u celoj dužini.
Na Makovoj sedmici su poboljšani putevi u Tordanskoj i u Jovana Dučića.

Balint Pastor - Glavni cilj Saveza vojvođanskih Mađara jeste da se za stanovnike grada obezbede odgovarajući uslovi za nesmetan i dostojanstven život, zato nastavljamo sa infrastrukturnim projektima unapređenja.
 

Sre, 20.01.2021 - 12:31

Čestitao sam Bogdanu Labanu na pobedi u momentu kada su objavljeni rezultati. Ponavljam, neću biti gradonačelnik, moj mandat je u Narodnoj skupštini, ali ću biti ubuduće aktivniji u našem gradu.

Sre, 24.06.2020 - 14:11

Поштовани!
Управа Опште Болнице Суботица  извињава се због техничке грешке настале   у заглављу  дописа од 24.01.2020. у коме је назив институције грешком  исписан супротно правопису  хрватског и мађарског језика користећи ћириличко писмо.

Напомињемо да је реч о техничкој грешци приликом креирања дописа  и да смо изненађени реакцијом  и тврдњама да се ради се о свесној повреди важећих прописа.

Општа болница Суботица поштује све законске одредбе, па и  одредбе Закона о службеној употреби језика и писма.  Са жаљењем, зато, констатујемо да се  случај  представља   као покушај  исмевања и изругивања мађарског и хрватског језика, а заправо личи на задирање у политику  и прикупљањe бeнефита од тога. Стављање...

detaljnije
Pon, 27.01.2020 - 14:28

Obaveštenje od 24.01.2020. godine,  izdato i potpisano od strane direktora Opšte bolnice Subotica, kao ustanove čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina suprotno je odredbama Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma. Na teritoriji Grada Subotice, a u skladu sa Statutom Grada, pored srpskog jezika u službenoj upotrebi su i mađarski i hrvatski jezik i njihovo pismo.

Suprotno ovome Opšta bolnica Subotica je u zaglavlju spornog obaveštenja naziv institucije ispisala na hrvatskom i mađarskom jeziku koristeći ćiriličko pismo što je u suprotnosti sa pravopisom hrvatskog i...

detaljnije
Pon, 27.01.2020 - 14:05

Kako je navela na press konfereciji održanoj danas u Savezu vojvođanskih Mađara, po koalicionom dogovoru oni su dobili mesto predsednika u 10 MZ-a.

U prilogu video zapis press-a na oba jezika.

A odgovor na pitanje o podeli mandata pogledati ovde - https://www.instagram.com/p/BztRDq-icwh/

 

 

Uto, 09.07.2019 - 21:15

Gradski Odbor Saveza vojvođanskih Mađara je sa zabrinutošću primio vest o odluci Doma zdravlja, kojom je od 1. marta u mesnim zajednicama Čantavir i Bajmok ukinuto popodnevno dežurstvo hitne pomoći kao i noćno dežurstvo lekara.

Za nas je neprihvatljivo da se decenijama vratimo unazad i umesto da se obezbeđuje što šira zdravstvena nega za dva naselja i sela u okolini, za više od deset hiljada građana Subotice se ukida hitna pomoć i noćno dežurstvo lekara.

Gradska organizacija Saveza vojvođanskih Mađara, uzevši u obzir interese građana koji žive u Čantaviru i Bajmoku i okolnim selima, kao i pre svega pravo na osnovnu zdravstvenu negu, očekuje da će direktor Doma zdravlja u Subotici da preispita svoju odluku.

... detaljnije
Pet, 02.03.2018 - 14:21

Saopštenje Predsedništva Gradskog odbora SVM

Zaustaviti rušenje Subotice !

S obzirom na nastalu skandaloznu situaciju, Predsedništvo Gradskog Odbor Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici na svojoj vanrednoj sednici, održanoj 7. novembra 2015. godine   je donelo sledeće zaključke:

1.) Predsedništvo Gradskog Odbora u Subotici traži od poslaničke grupe SVM da shodno zakonskim rokovima, u ponedeljak, 9. novembra do 10,00 časova predloži novu tačku dnevnog reda za sednicu Skupštine Grada, koja će se održati 12. novembra:

- da se prema toj tačci dnevnog reda, usvoji odluka Skupštine Grada o zaustavljanju procesa koji rezultira uništenjem istorijskog jezgra Subotice (rušenje kuća Terlei i Budai između Gimnazije i rodne kuće Geze Čata, u ulici Petefi Šandora), i da...

detaljnije
Ned, 08.11.2015 - 01:09

Saopštenje GO SVM-a

Pre četiri godine održani su izbori za mesne zajednice na teritoriji grada Subotice. Danas nakon četiri godine, sa približavanjem isteka mandata članova skupština mesnih zajednica nema čak ni nagoveštaja o raspisivanju izbora za iste. Gradski odbor Saveza Vojvođanskih Mađara povodom ovog pitanja izražava ozbiljnu zabrinutost, i predlaže Predsedniku Skupštine grada Subotice g. Iliji Maraviću, čija je nadležnost donošenje odluke o raspisivanju pomenutih izbora na teriroriji grada Subotice, da to učini u što kraćem roku i da se na taj način ispoštuju zakonski rokovi, kako bi građani na neposrednim izborima ponovo izabrali članove skupština mesnih zajednica. Gradski odbor Saveza Vojvođanskih Mađara izražava zabrinutost po...

detaljnije
Pet, 22.05.2015 - 23:00
Custom Search
Subscribe to GO SVM