gimnastika

Subotičke gimnastičarke ostvarile su odličan uspeh na školskom Međuokružnom takmičenju. Potpuno su dominirale na takmičenju, osvojivši tri ekipne titule i jednu pojedinačnu čime su svi prvaci obezbedili plasman na Školsku Olimpijadu učenika Republike Srbije. 

Međuokružnog prvenstvo u ženskoj gimnastici održano je sredu 27. marta u Novom Sadu. Učenice subotičkih škola su na ovom takmičenju postigle izvanredne rezultate. U konkurenciji osnovnih škola V i VI razreda učenice OŠ "Jovan Mikić" osvojile su 1. mesto. Ekipu su sačinjavale: Leona Prčić (5/D), Laura Prčić (5/D) i Aleksija Roganović (5/D). Njih je predvodio nastavnik, Zdravko Cetić.

Isti uspeh subotičke gimnastičarke ostvarile su i u ekipnoj konkurenciji...

detaljnije
Čet, 28.03.2024 - 00:37

Proteklog vikenda od 8. do 10. decembra u Novom sadu je održano Međunarodno memorijalno takmičenje u gimnastici "Laza Krstić i Marica Dželatović" na kojem su članovi Gimnastičkog kluba Partizan Železničar iz Subotice nastupili u 3 kategorije i ostvarili vrlo zapažene rezultate.

Na takmičenju su nastupili gimnastičari iz čak 15 zemalja. U vrlo jakoj konkurenciji u V kategoriji od 31 takmičara Filip Kulić je u višeboju zauzeo je 3. mesto. U finalu po spravama, Filip je uspeo da se kvalifikuje u svih 6 sprava i osvoji 3 medalje, srebrnu na vratilu a bronzane na preskoku i razboju.

U II kategoriji nastupio je Laudis Nanaši Dragan koji je u višeboju zazuzeo 10. mesto, u finalu po spravama osvojio je bronzanu na preskoku...

detaljnije
Uto, 12.12.2023 - 21:31

Apsolutno prvenstvo Srbije u ženskoj sportskoj gimnastici po seniorskim propozicijama održano je u Kostolcu od 24. do 26. novembra.

Takmičarke Sopkolskog društva Spartak iz Subotice zabeležile su odlične rezultate na ovom prvenstvu osvajanjem trećeg mesta u ekipnoj konkurenciji sa ekipom koju su činile, Prčić Leona, Rakić Staša i Nina Šabić.

Posebno se istakla Nina Šabić koja je pored ekipne medalje osvojila i četiri medalje u pijedinačnoj konkurenciji. Novi je prvak Srbije u višeboju dok je u finalu po spravama prva mesta osvojila na razboju i gredi dok je na preskoku bila druga.

Pored nje u finale po sparavama plasirale se i Rakić Staša i to na preskoku, razboju i parteru.

... detaljnije
Ned, 26.11.2023 - 22:37

Finale gimnastičke lige Srbije po spravama u muškoj gimnastici održano je u Kostolcu u nedelju 19. novembra. Na ovom takmičenju subotički gimnastičari Partizan Željezničara ostvarili su odlične rezultatem osvojivši čak 11 medalja od kojih tri zlatne i po četiri srebrne i bronzane.

U konkureciji II selekcije ( 8-10 godina), Bako Ivan je osvojio 2. mesto na preskoku i 3. mesto na razboju. Vizin Nikša je bio treći na konju sa hvataljkama.

U kategoriji III selekcije (takmičari od 11-12 godina) subotičani su pokazali svoj kvalitet. Najuspešniji je bio Marton Erik koji je osvojio pet medalja, 1. mesto na parteru i na razboju, 2. mesto na krugovima, preskoku i na vratilu. Herceg Aron osvojio je 3 mesto na krugovima. Šoltes Eled je bio prvi na konju sa hvataljkama i treći na...

detaljnije
Pon, 20.11.2023 - 22:07

Kostolac je u subotu 18. novembra bio domaćin finala pionirske lige Srbije u ženskoj sportskoj gimnasici gde su uspešno nastupile mlade gomnastičarke Sokolskog društva Spartak iz Subotice u sve tri selekcije.

U prvoj selekciji subotičanke su ekipno zauzele 3. mesto u sastavu Molnar Dokić Astrid, Katić Jovana i Marjanović Sofija. U pojedinačnoj konkurenciji istakla se Molnar Dokić Astrid koja je zeuzela 3. mesto. U Finalu po spravama Marjanović Sofija je bila druga na parteru a Molnar Dokić Astrid treća na gredi.

Takmičarke Gimnastičkog društva Spartak ekipno su osvojile prvo mesto u Drugoj selekciji sa postavom Terek Štetić Nikoleta, Terek Štetić Simona i Ostrogonac Petra. Uspeh je upotpunila Terek Štetić Nikoleta osvajanjem prvog mesta u pojedinačnoj konkurenciji. U...

detaljnije
Ned, 19.11.2023 - 21:38

Apsolutno Prvenstvo Srbije u muškoj sportskoj gimnastici održano je proteklog vikenda u Novom Sadu gde su sa velikim uspehom nastupili takmičari Gimnastičkog kluba Partizan Železničar iz Subotice  

U ekipnoj konkurenciji subotička ekipa u sastavu Laudis Nanaši Dragan, Marton Erik i Kulić Filip zauzela je I4. mesto. Najuspešniji iz kluba bio je Filip Kulić koji je nastupio u finalu na svih šest sprava. Filip je novi seniorski prvak Srbije na krugovima osvojivši 11.225 boda, drugi je bio Petrović Uroš iz Kostolca a treći Đorđević Dušan iz Niša. Drugu medalju Filip je osvojio na vratilu gde je zauzeo treće mesto. Gimnastičare je predvodio trener Robert Milutinović dok je sudija na ovom takmičenju bio Viktor Vakula. 

Uto, 17.10.2023 - 20:27

Prvo kolo pionirske lige Srbije održano je u Subotici u subotu 13. maja. Na ovom takmičenju veliki uspeh su postigle gimnastičarke Sokolskog društva Spartak. 

U prvoj selekciji subotičanke su ekipno osvojile drugo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Molnar Dokić Astrid je bila treća. Ekipno drugo mesto osvojila je i druga selekcija. Pojedinačno istakla se Terek Štetić Nikoleta koja je osvojila prvo mesto u višeboju. Najveći uspeh subotičanke su ostvarile u trećoj selekciji gde su ekipno bile najbolje. Pojedinačno Prčić Leona je bila druga u višeboju. 

Takmičarke je predvodio trener Miloš Vucelić a sutkinja je bila Nada Drakulić. 

Sub, 13.05.2023 - 22:24

Evropsko prvenstvo za seniore u muškoj i ženskoj gimnastici održano je u Antaliji u Turskoj na kojem je uspešno nastupila i Reprezentacija Srbije 

Jedina predstavnica Srbije u ženskoj gimnastici bila je Nina Šabić, najbolja gimnastičarka Srbije. Uz nju je bio i njen trener Miloš Vucelić iz Gimnastičkog Sokolskog društva Spartak. Nina Šabić je učestvovala u višeboju, u kojem je postigla zapaženih 41.798 poena, što joj je omogućilo da osvoji 86. mesto. Ovo je bilo njeno prvo evropsko seniorsko prvenstvo, na kojem je svojim dobrim nastupom pokazala ne samo svoj talenat, već i visoki potencijal za budućnost. Najbolji plasman imala je u preskoku gde je sa osvojenih 12.183 boda zauzela 14. mesto, malo joj je nedostajalo da se plasira u finale u...

detaljnije
Pon, 17.04.2023 - 13:56

Subotički gimnastičari su novu 2023. godinu dočekali sa novim spravama u svojoj sali. Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obezbeđenu su sredstva u iznosu od 2,6 miliona dinara kojom su kupljene nove sprave. Ovo je prvo veće ulaganje u ovaj sportski prostor u poslednjih pedesetak godina. 

Gimnastičare su danas posetili Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i Stevan Bakić, gradonačelnik Subotica, sa svojim saradnicima. Svoje gimnmastičko umeće gostima su predstavili takmičari oba kluba, među kojima su se našli pionirski, junioriski kao i seniorski prvaci Srbije. 

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić zahvalio se Pokrajinskom sekretaru na pomoći - Subotica je...

detaljnije
Uto, 24.01.2023 - 15:19

Takmičari gimnastičkogh kluba Partizan Železničar su proteklog vikenda učestvovali na jakom Međunarodnom memorijalnom turniru "Laza Krstić i Marica Dželatović" koji je održan u Novom Sadu od 09. do 11. decembra. 

Na ovom takmičenju na kojem je učestvovalo 17 nacija, subotički mladi gimnastičari su ostvarili odličan rezultat. U višeboju u I kategoriji (do 10 godina) nastupila su 4 takmičara GK Partizan Železničar. Najbolji plasman ostvario je Eled Šoltes, koji je zauzeo 5. mesto,  Erik Marton je bio šesti, Laudis Nanaši Dragan zauzeo je 15. mesto a Herceg Aron 17. mesto.

U finalu po spravama učestvovala su 3 takmičara, Laudis Dragan je na preskoku osvojio 8. mesto, Šoltes Eled na parteru je bio šesti, na krugovima...

detaljnije
Sre, 14.12.2022 - 19:54
Custom Search
Subscribe to gimnastika