Festival voća

U subotu, 30. septembra 2023. godine održan je XIII Festival voća i autohtonih rukotvorina, na etno salašu Balažević sa početkom u 10 časova.

U okviru učeničke zadruge, učenici naše škole u pratnji voditeljice Ivane Vuković pripremili su čestitke od slame, bukmarkere, didaktičke materijale, suvenire od drveta, šećerne jabuke koji su bili izloženi na štandu škole, a zadrugari su se pokazali kao vešti prodavači.

Pon, 02.10.2023 - 08:04
Ned, 01.10.2023 - 10:59

Nekoliko detalja sa uspešnog druženja Tavankućanja i drugih gostiju, pa čak iz Slovenije.

 

LIve detaalj videti ovde https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/1272810283421979

Sub, 30.09.2023 - 22:55

U subotu, 25. rujna 2021. u Tavakutu je održan XI. Festival voća i autohtonih tvorevina, na etno salašu Balažević, s početkom u 10:00 sati.

U okviru učeničke zadruge, učenici naše škole, u pratnji nastavnice Ivane Vuković i učiteljice Zorice Slobode, pripremili su čestitke od slame, straničnike, didaktičke materijale i suvenire od drveta koji su bili izloženi na štandu škole, a maleni zadrugari pokazali su se kao vrlo vješti prodavači.

Naši učenici sudjelovali su i u prigodnome programu dobrodošlice, i to izvodeći folklorne točke, a  učenik 8. a razreda Fabijan Dulić predstavio je našu školu izvedbom točke Ruka i jabuka, igrokaza koji je osvojio 3. nagradu u mlađoj konkurenciji na prošlogodišnjom likovno-literarno-novinskom natječaju Bogatstvo različitosti podsjetivši nas...

detaljnije
Pon, 27.09.2021 - 23:26

Bogatim kulturno-umetničkim programom, izuzetnom gastronomskom ponudom i nadasve pozitivnom atmosferom u Tavankutu u okviru etno salaša „BALAŽEVIĆ“, danas je održan festival voća.

Brojni gosti iz zemlje i inostranstva kao i izlagači i visoki zvaničnici svojim prisustvom uveličali su ugled ovog tradicionalnog festivala.

Iako je sa severa pripretila kiša, zvuci tamburaškog orkestra su po svemu sudeći rasterali oblake i Tavankutu podarili još jedan izuzetan događaj.

Posebnu draž svemu  dala je omladina i deca iz raznih kulturno-umetničkih društava koji su nam svojim nastupima svima izmamili osmehe na licu  čak nekome i suze radosnice.

 

info...

detaljnije
Sub, 28.09.2019 - 23:34

Detalji sa Festivala voća u Tavnakutu, na etno salašu Balažević.

Sub, 29.09.2018 - 19:12

U subotu 30. septembra održan je uspešno VII Festival voća u Tavankutu. Veoma dobro određena simbolična cena obroka - ručka od 100 dinara je učinila da se gosti još bolje osećaju po lepom sunčanom danu na etno salašu Balažević.

Veoma lepa ponuda proizvoda ali VOĆKO -v sok od jabuke je čini se najbolje prošao.

Više o ovome od Ksenije Benčik i Ladislava Suknovića u prilogu koji je emitovan uživo.

Ned, 01.10.2017 - 00:57

Juče je, u Osnovnoj školi „Matija Gubec” u Donjem Tavankutu, održan 3. Tavankutski festival voća. Na ovoj jednodnevnoj manifestaciji predstavljeni su poljoprivredni potencijali, voće i proizvodi od voća, autentične rukotvorine i proizvodi starih zanata Tavankuta koji afirmišu razvoj tehnologije voćarstva, tradiciju i bogato kulturno nasleđe.

Festival je okupio lokalne proizvođače voća i članove zadruga koji su imali priliku da u okviru stručnih predavanja čuju eminentne predavače i teme koje se odnose na aktuelnosti u voćarstvu kao što su: tehnologija proizvodnje kvalitetnog sadnog materijala za podizanje intenzivnih gustih zasada, potreba proređivanja plodova jabuke hemijskim i mehaničkim putem, navodnjavanje useva podzemnim sistemima kap po kap i tehnologija proizvodnje...

detaljnije
Ned, 20.10.2013 - 16:34

U Osnovnoj školi u Donjem Tavankutu održano je drugo edukativno predavanje povodom "Tavankutskog festivala voća".

Festival voća osmišljen je kao manifestacija čija je osnovna ideja da se edukativnim  i kulturnim obeležavanjima objedine i povežu voćari Tavankuta i šire okoline.

Namera nam je da svaku narednu godinu proglasimo godinom određenog voća i na taj način edukacijama utičemo na razvoj tehnologije voćarstva  a kulturnim manifestacijama doprinesemo identitetu našeg kraja.

Predavači su bili:

  • 1. dipl.ing Marija M. Kolundžija - Zaštita jabuke od bolesti i štetočina u 2011 godini, osvrt i očekivanja
  • 2. Magistar Ranko Čabrilovski, Poljoprivredni Fakultet u Novom Sadu - Đubrenje zasada jabuke
  • 3. Damir Varga, Direktor Poljoprivredne...
detaljnije
Pet, 03.06.2011 - 18:56
Custom Search
Subscribe to Festival voća