Privreda

Nekoliko ilustracija i pojašnjenje vlasnika restorana Tinela kako je došlo do pojave špargli u našim krajevima (oko Subotice i šire)

Sub, 13.04.2024 - 21:56

Detalji sa buvljaka, iz dela zelene i mlečne pijace. Uz nezaobilazni deo ponude roštilja i slatkog dela na "glavnom" ulazu.

Sub, 13.04.2024 - 12:59
Fotografija je dopunjena sa logoom Gebi firme

Kompanija „Gebi“ najveći proizvođač stočne hrane u regionu postala je novi vlasnik dela žitomlinske kuće koja je pre deceniju i po otišla u stečaj.

Novi vlasnik žitomlinske kuće „Fidelinka“ je fabrika „Gebi“ iz prigradskog naselja Čantavir,  najveći proizvođač stočne hrane u regionu. Kompanija „Gebi“ kupila je brend i logo „Fidelinke“, njene silose, mlin i testaru što predstavlja i srž nekadašnje najveće žitomlinske fabrike na ovom području.
„Agencija za  zaštitu konkrencije 5. marta ove godine odobrila nam je kupovinu „Fidelinke“, kaže za „Politiku“ Atila Andraš Đuričin, menadžer u kompaniji „Gebi“.

„Gebi“ je „Fidelinku“ kupio od prethodnog vlasnika firme „EH investment...

detaljnije
Pet, 12.04.2024 - 21:48

Ulica Generala Drapšina, (Gomboški sokak) dobila nazad poznati lokal. Prostor spreman za privatne događaje.

Pet, 05.04.2024 - 11:34

Jedinstvena prilika za studente i mlade istraživače da upoznaju Japan iz prve ruke

Beograd, 02. april 2024. godine - Kroz dugogodišnju saradnju sa Ambasadom Japana, Japan Tobacco International (JTI) ponosno objavljuje početak novog konkursa Sakura stipendije, koja već trinaest godina podržava ambiciozne, obrazovane i kreativne mlade ljude. Pobednici konkursa idu na studijsko putovanje u Japan, u toku koga će imati priliku da se, iz prve ruke, upoznaju sa sociološkim, ekonomskim i kulturnim aspektima ove zemlje.

Kompanija JTI, koja finansira studijsko putovanje, pruža priliku dobitnicima Sakura stipendija, studentima i mladim istraživačima, da kroz sopstveno neposredno istraživanje upoznaju i iskuse tradiciju i...

detaljnije
Sre, 03.04.2024 - 13:09

Akva park na Paliću će od srede, 3. aprila raditi produženo - svakodnevno od 10 do 20 časova.

Cene ulaznica za Akva park ostaju nepromenjene - 900 dinara za celodnevni boravak za odraslu osobu i 600 dinara za poludnevnu ulaznicu za lica starija od 12 godina koja će važiti u terminu od 16 do 20 časova.

Gostima su i dalje na raspolaganju vodeni sadržaji u unutrašnjem, zatvorenom delu Akva parka: četiri bazena i dva tobogana.

Podsećamo da se, kao i do sada, Wellnes i Spa sadržaji dodatno naplaćuju, a cena ostaje 500 dinara za celodnevno korišćenje.

U toku su pripreme da od 1. juna ove godine posetiocima budu...

detaljnije
Uto, 02.04.2024 - 23:25

Organizacija IT Subotica 2030 pokrenula je novu veb platformu koja omogućava građanima da u realnom vremenu prate stanje kvaliteta vazduha širom Subotice. Ova platforma donosi određene novine u monitoringu kvaliteta vazduha, omogućujući korisnicima da dobiju detaljne informacije o koncentraciji PM čestica u vazduhu (PM 1, PM 2.5 i PM 10), sa posebnim naglaskom na PM 2.5, koje su ključne za zdravlje ljudi.

Krajem prošle godine, organizacija IT Subotica 2030 postavila je 20 uređaja za praćenje kvaliteta vazduha na teritoriji grada Subotice, a sada predstavljaju i digitalni alat koji omogućava građanima da u realnom vremenu prate stanje vazduha. Veb adresa ovog digitalnog alata je vazduh.itsubotica2030.rs, dizajnirana tako da...

detaljnije
Uto, 02.04.2024 - 22:28

Igor u prilogu sa Vladonijem podseća kratko na prošlos ovog lokala koji je ostavio pečat u noćnom životu grada.

Večerašnje druženje bilo je poslednje...

Sub, 30.03.2024 - 23:30

U poslovnom okruženju, gde prvi utisci mogu imati dugotrajan efekat, odabir pravog parfema može biti jednako važan kao i odabir odgovarajuće odeće. Pravi parfem može povećati vaše samopouzdanje, ostaviti pozitivan utisak na kolege i klijente, ali i poboljšati vaše raspoloženje tokom radnog dana. Evo nekoliko saveta i preporuka za odabir idealnih parfema za kancelariju, koji su diskretni, elegantni i savršeni za profesionalno okruženje. Na listi su muški parfemi i ženski parfemi.

Light Blue od Dolce & Gabbana

Za one koji preferiraju sveže i čiste mirise, Light Blue je klasičan izbor. Njegove osvežavajuće...

detaljnije
Pet, 29.03.2024 - 13:14

Због ноћних температурних минуса највише су, као и неколико година уназад, страдали кајсија, бресква, али и јабуке. Колика је штета знаће се у наредних десетак дана.

И овога пролећа догодило се оно чега се воћари највише прибојавају: након што је кренула вегетација и воћњаци процветали, ударио је касни мраз. По правилу, од њега страдају пре свега кајсије и брескве, воће чија стабла се прва оките цветова који избијају пре листова, али страдају и јабуке и крушке и сво остало воће.
„Ово је већ шеста година заредом како имамо касне пролећне мразове и штете од њих. Обично рано крене вегатација и сокови у дрвећу под утицајем нагло отопљавања, и онда воћањци добију оштар „шамар“ у виду овог мраза“ каже за „Политку“ Тања Хорват, агроном и заштитар биља.
Тања Хорват у...

detaljnije
Uto, 26.03.2024 - 08:50

Otkrijte budućnost i primenu digitalnih valuta na prestižnoj kripto konferenciji u Beogradu "Kripto Potencijali 2024". , koju organizuje licencirana kripto menjačnica Crypto12. Događajće se održati 12. aprila u Hotelu Hilton, okupljajući stručnjake, entuzijaste i pionire u oblasti kriptovaluta.

Ova konferencija je savršena prilika da se dublje zaroni u svet digitalnih valuta, razumejući njihovu praktičnu primenu u svakodnevnom životu i poslovanju. Konferencija će pokriti širok spektar tema, od osnovnih principa kriptovaluta, preko njihove upotrebe i trgovanja, do naprednih strategija ulaganja i primene u različitim industrijama.

Poseban naglasak biće stavljen na pravnu...

detaljnije
Čet, 21.03.2024 - 11:48

Ovi studenti su ponudili najbolja rešenja na izazov kako pronaći cimera ili sobu za iznajmljivanje

Proglašeni pobednici osmog BizKod hakatona u organizaciji Inspira grupe

 Nakon neprospavane noći i više od 24 časa od otvaranja takmičenja, proglašeni su pobednički timovi...

detaljnije
Pon, 18.03.2024 - 07:40

U organizaciji Inspira grupe, danas je svečano otvoren osmi po redu BizKod studentski hakaton namenjen mladim talentima u programiranju i razradi biznis ideje.

Ovaj hakaton danas je okupio rekordan broj studenata - čak 96, koji će biti podeljeni u 24 tima - 12 biz i 12 kod u okviru kojih će raditi na razvoju praktičnih rešenja na zadatu temu. Učesnici dolaze sa Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta u Subotici, a domaćin takmičenja je Inspira grupa.

Novina u ovogodišnjem takmičenju, i ono što će ga učiniti dodatno dinamičnijim i zanimljivijim, jeste međusobna saradnja biz i kod timova.

Od studenata se očekuje da pokažu kreativnost, inovativnost, veštinu komunikacije...

detaljnije
Sub, 16.03.2024 - 10:41

Ali naravno, prvo da se gricne nešto...

Ned, 03.03.2024 - 11:46

Svaki treći četvrtak u mesecu - večera sa muzikom na Salašu Đorđević..

Pet, 01.03.2024 - 10:27

Poslovne prilike u IKT sektoru: Taiwan, COMPUTEX Taipei sajam i TAITRA organizacija

Subotički IT klaster je organizovao predstavljanje poslovnih prilika na ostrvu Tajvan (Taiwan, ROC), organizaciju TAITRA (Taiwan External Trade Development Council) i TTC (Taiwan Trade Centre) sa posebnim osvrtom na jedan od najvećih IT sajmova na svetu - COMPUTEX Taipei, na Otvorenom univerzitetu, 2024,  02.26.

Gospodin Mario Tsai (TTC Budapest) je u uvodnom delu predavanja dao osvrt na istoriju ostrva Tajvan (ROC, Taipei) kao i na geopolitičku realnost kako u prošlosti tako i danas te činjenicu da je poslovanje Tajvanskih kompanija sveprisutno, bilo direktno ili zajedno sa drugim...

detaljnije
Uto, 27.02.2024 - 09:33

U četvrtak 29. februara od 14:00 časova u Fondaciji Danilo Kiš održaće se Accelerate Serbia događaj, koji prvi put u našem gradu realizuje AIESEC organizacija.

AIESEC je najveća međunarodna organizacija vođena od strane mladih, koja posluje u preko 100 zemalja i ima za cilj podsticanje liderstva kod mladih kroz članstvo, ali i razne programe praksi.
 
U okviru departmana za dolazeće stručne prakse, mladi ljudi iz inostranstva su ove godine imali prvi put priliku da se lično i profesionalno razvijaju u subotičkim kompanijama posle više od 10 godina. Oni u Subotici borave u periodu od 6 ili 8 nedelja. 
 
Kompanije koje su ove zime pružile priliku za razvoj praktikantima su Ametek i Posh 33, a na samom događaju ćete...
detaljnije
Sre, 21.02.2024 - 08:47

Tradicionalno u Starom Žedniku ZZ Sto-Vet je organizovao XI Mali sajam semena koji je uvek dobro posećen os strane poljoprivrednika iz ovih krajeva jer se na licu mesta mogu upoznati sa svim novinam kao i informacija oko poljoprivrednih gazdinstava vezano za subvencije kao i novim pravilima igre pri dobijanju istih. Takođe i o povratu subvenicja za gorivio...

Glavna tema je zbof toga bila prezentacija eAgrar od strane Damira Varge iz stručne službe.

Apel

...

detaljnije
Sub, 10.02.2024 - 20:18

Od cipela, odeće, posuđa, alata pa do voća i mesnih proizvoda.

Ned, 04.02.2024 - 11:50

Večeras, 25.januara, je u prostorijama Regionalnog inovacionog startap centra Ekonomskog fakulteta održana promocija prve digitalne platforme ženskog biznisa u Srbiji i regionu upriličena s ciljem da približi žensko preduzetništvo kroz aktivnosti platforme „OsnaŽene“ koja okuplja žene koje pokreću ili imaju razvijene biznise. Promociji su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić, a platformu je predstavila poslovni konsultant u „Core International” i osnivač akademije ženskog preduzetništva, kao i autor platforme, dr Indira Popadić.|

Ivanišević je, tim...

detaljnije
Pet, 26.01.2024 - 17:21
Custom Search
Subscribe to Privreda