Maja Rakočević Cvijanov

Едита Кадирић и Маја Ракочевић Цвијанов кроз своје нове радове говоре о зрелости жене, воде уметнички дијалог, при чему ни једна не одступа од свог уметничког израза

Суботица – У Савременој галерији од 19. септембра отворена је заједничка изложба уметница Едите Кадирић и Маје Ракочевић Цвијанов под називом „Леди оф хормонс“.

Пријатељице, вршњакиње, Суботичанке, своје професионалне каријере градиле су одвојено да би им се уметнички путеви сада укрстили у давању стваралачког одговора на виђење жене, њеног сазревања, промена у њеном животу: физичких, психичких, емотивних. Идеја за изложбу настала је пре готово две године, након што је Маја Ракочевић Цвијанов видела Едитин цртеж из...

detaljnije
Pon, 07.10.2019 - 16:52

Večeras je Savremenoj galeriji otvorena izložba Edite Kadirić i Maje Rakočević Cvijanov  Lady of Hormones.

Direktor galerije Arpad Blaško, pozdravio je goste na izložbi i čestitao umetnicama dok je kustos izložbe Nela Tonković,  govrila o radovima i ideji izložbe.

Ova umetnička kolaboracija kao polaznu tačku ima misao o sazrevanju ženskog uma i tela, odnosno promenama koje se dešavaju u individualnim životima i koje su provocirane, između ostalog, protokom vremena. Izložba je multimedijalna i sastoji se od animiranih crteža, fotografija, crteža na papiru i skulptura. Postavka će osvetliti fenomen bavljenja ženskim telom u savremenoj umetnosti i prikazaće...

detaljnije
Čet, 19.09.2019 - 23:56

U Savremenoj galeriji postavljena je izložba „Slikom zajedno“, povodom 10 godina rada manjinskih zavoda za kulturu u Vojvodinine.

Više o tome u prilozima.

Autori radova su: Alena Klaćikova, Lea Vidaković, Maja Rakočević Cvijanov, Valentina Brostean, David Nađ Abonji i Darjan Hardi.

 

Sub, 29.09.2018 - 10:28

Savremena galerija Subotica je 14. juna bila mesto susreta dve različite generacije sa istom ljubavlju prema umetnosti.

U okviru dobre prakse Udruženje "Maja-Art", koje vodi multimedijalna umetnica Maja Rakočević Cvijanov, ostvarena je saradnja sa Gerontoloskim centrom Subotica, čiji rezultati su predstavljeni na ovoj izložbi. Izložbu je otvorio direktor Gerontološkog centra Subotica dr Nenad Ivanišević, koji se zahvalio prisutnima, kao i Udruženju, rekavši da je u svaki rad koji ovde vidimo utkano malo duše umetnika i da ih to čini posebnim i unikatnim.

Ovom prilikom je pozvao Udruženje da se pridruži novom projektu oslikavanja fasada muralima na objektima Gerontološkog centra Subotica. Izložba ce biti otvorena do 21. juna 2018. godine.

Dobrodošli!

Pet, 15.06.2018 - 16:33

Maja Rakočević Cvijanov: “Ono mesto” – edukativni program izložbe

“Razgovor sa umetnikom” – gost Maja Rakočević Cvijanov, multimedijalna umetnica.

Razgovor je vodila Nela Tonković, kustoskinja izložbe i direktorka SGSU.

Čet, 08.06.2017 - 09:54

Danas je u 17.00 otvaranjem izložbe Đure Maravića u foajeu Art bioskopa Lifka otvorena manifestacija Noć Muzeja. U toku narednih sati ovde ce se pojavljivati fotografije sa više mesta, dok će se na Facebook stranici sajta ponekada pojaviti Live prenos poneke izložbe...

I bi tako.

Evo linkova - hronološki

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154620826323061/

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154620923358061/

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154621062088061/

...

detaljnije
Sub, 20.05.2017 - 17:30

U potražnji za sekundarnim materijalima preprodavci metala ne biraju i ne prezaju ni od ničega. Svojevremeno, kipar, Sava Halugin je u jednom momentu sve svoje skupture dao da se sklone kada su Makedonci izlivali sve svoje kipove u Skoplju. Ptica slomljenih krila na Senćanskom groblju je takođe nestala. "Re-odliv" je sada pod kamerama i obezbeđenjem.

Tako je i sada nekome upao u oko "pozlaćeni" križ u ruci anđela kao pero i sidro na spomeniku Svetom trojstvu. Pero je iščupano (od drveta je bilo), druga dva anđela nisu bila te sreće i ostali su bez prstiju jedne ruke. Tako da je križ odnet, ali je sidro ostalo jer se dobro ankerisalo na više mesta. Sidro je sidro...

Maja Rakočević Cvijanov, saradnik vajar-konzervator govori u video prilogu o koracima koji će se preduzeti...

detaljnije
Čet, 29.09.2016 - 23:23

Povodom Dana grada u foajeu  Art  bioskopa  LIFKA  otvorena je izložba fotografa Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Željka Vukelića,  "Fasadni reljefi i skulpture u Subotici". Ove fotografije su bile rađene za knjigu "Fasadni reljefi i skulpture  u jezgru Subotice" gde su autori teksta Maja Rakočević Cvijanov i Neda Džamić.

U prilogu Željko govori o izložbi.

foto: Viktorija Šimon Vuletić

Sre, 31.08.2016 - 23:43
Ned, 17.05.2015 - 00:55

Vizuelna umetnica Andreja Kulunčić, prvi put se predstavlila u rodnom gradu, sinoć, izložbom “Drugo lice demokratije” u Galeriji “dr Vinko Perčić”, gde je goste izložbe provela kroz izložbu i tom prilikom im objasnila svoje "radove".

Sub, 08.11.2014 - 12:41
Custom Search
Subscribe to Maja Rakočević Cvijanov