sport bez razlike

U balonu Kutens u Dudovoj šumi u subotu 2. decembra odigrano je drugo kolo Mini Maksi Lige Subotice. 

U ligi učestvuje 34 ekipe a drugog dana odigrano je čak 17 utakmica na dva terena u periodu  od 12:00 do 19:00 časova. Ekipe se takmiče u pet starosnih generacija od 2012 do 2016 godišta. Takmičenje u prvoj fazi je revojalno što znači da se ne beleže rezultati a vrednuje se jedino fer plej lista koja će biti polazna osnova za završni turnir (odigrava se u martu) koji će biti takmičarski i gde će se odlučiti pobednici svih generacija koji će predstavljati grad na regionalnom takmičenju.

Utakmice se igraju bez prisustva publike a zahvaljujući balonu Kutens utakmice se mogu pratiti na njihovom Youtube kanalu što je od ove godine novina na turniru. Sledeće drugo kolo, biće...

detaljnije
Ned, 03.12.2023 - 21:05

Fudbalski savez Srbije nastavio je akciju pomoći fudbalskim klubovima iz manjih sredina. U okviru ovih aktivnosti Dejan Santrač, predsednik sudijske komisije FSS, posetio je u subotu 25. novembra Suboticu i tom prilikom pakete sportske opreme dobili su FK Đurđin i FK Bajmok 1905, klubovi Vojvođanske lige kao i FK Tavankut, član Područne lige Subotice.  

Dejan Santrač je posetio treninge mlađih kategorija pomenutih klubova, razgovarao sa njihovim članovima Upravnih odbora kao i sa predstavnicima Lokalne samouprave koju je predstavljao Srđan Samardžić, član gradskog veća i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza grada Subotice. Predstavnici klubova su se zahvalili na pomoći koju su dobili od FSS. Svaka pomoć im puno znači, ali više od toga i...

detaljnije
Ned, 26.11.2023 - 20:51

U subotu 25. novembra u balonu Kutens u Dudovoj šumi počela je Mini Maksi liga Subotice za sezonu 2023/24 uz učešće 34 ekipe što predstavlja rekordan broj učesnika u poslednje tri godine od kako je ponovo aktivirano ovo takmičenje za mlade fudbalere u našem gradu u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice.  

Ekipe se takmiče u pet starosnih generacija od 2012 do 2016 godišta. Prvog dana odigrano je čak 16 utakmica na dva terena u balonu Kutens u Dudovoj šumi u periodu od 12:00 do 19:00 časova. Revijalni deo Lige igraće se tri meseca. Utakmice se igraju u tri poluvremena, prva dva se registruju, ali se rezultati nigde ne objavljuju, dok je treće poluvreme prilika da zaigraju sva deca koja inače imaju manju minutažu. Vrednuje se jedino fer plej lista koja će biti polazna...

detaljnije
Ned, 26.11.2023 - 17:50

Finale gimnastičke lige Srbije po spravama u muškoj gimnastici održano je u Kostolcu u nedelju 19. novembra. Na ovom takmičenju subotički gimnastičari Partizan Željezničara ostvarili su odlične rezultatem osvojivši čak 11 medalja od kojih tri zlatne i po četiri srebrne i bronzane.

U konkureciji II selekcije ( 8-10 godina), Bako Ivan je osvojio 2. mesto na preskoku i 3. mesto na razboju. Vizin Nikša je bio treći na konju sa hvataljkama.

U kategoriji III selekcije (takmičari od 11-12 godina) subotičani su pokazali svoj kvalitet. Najuspešniji je bio Marton Erik koji je osvojio pet medalja, 1. mesto na parteru i na razboju, 2. mesto na krugovima, preskoku i na vratilu. Herceg Aron osvojio je 3 mesto na krugovima. Šoltes Eled je bio prvi na konju sa hvataljkama i treći na...

detaljnije
Pon, 20.11.2023 - 22:07

Klub dizača tegova Spartak iz Subotice novi je ekipni prvak države u dve starosne kategorije, takmičara do 15 i do 17 godina. Uspeh je ostvaren na Prvenstvu za mlađe juniore koje je održano u subotu 18. novembra u Baču.

Spartak je u kategoriji takmičara do 15 godina nastupio sa ekipom u sastavu, Ivan Erdeg, Nemet Ričard, Akoš Juhas i Patrik Senji. Ekipu do 17 godina činili su Karlo Liptak, fabian Sekereš, Nikola Munćan i Adrian Šereš.

Na Prvenstvu se posebno istakao Ivan Erdeg, reprezentativac Srbije koji je popravio sopstveni državni rekord za takmičare do 15 godina starosti, podigavši 93kg u trzaju i 108kg u izbačaju. On je apsulutni pobednik državnog prvenstva.

Takmičare su pripremali i vodili treneri kluba, Tibor Haško, Čongor Nađ, Marin Vukov...

detaljnije
Sub, 18.11.2023 - 20:24

Gradonačelnik Stevan Bakić primio je danas takmičare Streljačkog kluba Spartak koji su, nakon osvajanja Kupa Vojvodine, krajem septembra u Vrbasu, osvojili i Kup Srbije, sredinom oktobra, u Pančevu.

Uz isticanje da je naš grad poslednjih nekoliko meseci u znaku streljaštva, gradonačelnik Stevan Bakić je naveo da je ovaj uzorni sportski kolektiv, pored Kupa Vojvodine i Kupa Srbije, ove godine osvojio i tri ekipne titule prvaka Srbije, tri pojedinačne titule prvaka Srbije, kao i pregršt srebrnih i bronzanih medalja.| „Zbog dobrih rezultata, takmičari Streljačkog kluba Spartak bili su na prijemu u Gradskoj kući i u maju ove godine. U međuvremenu, kompletirali su titule i to: tri ekipne titule prvaka Srbije, tri pojedinačne...

detaljnije
Sre, 15.11.2023 - 22:42

U subotu 11. novembra u subotičkoj Hali sportova održan je Gala kup u dizanju tegova koji je organizovao KDT Spartak. Apsolutni pobednik takmičenja je Tamaš Kajdoči sa ostvarenim rezultatom od podignutih 165 kg i 195 kilograma.   

Organizator se potrudio da takmičarima i publici predstavi dizanje tegova u što boljem svetlu. Organizovali su i prateći program pa su u sklopu otvaranja turnira nastupila mažretska trupa "Cristal", baletska škola "Addagio" kao i akapela nastup učenice Politehničke škole Anastasije Ljubenović. 

Najbolji takmičar Spartaka bio je Tamaš Kajdoči koji je apsolutni pobednik turnira. Drugo i treće mesto pripalo je dizačima iz kluba Herkules, Stevanu Vladisavljeviću i Filipu Bertranu. Od subotičana u apsolutnoj konkurenciji 5. mesto zauzeo je Aleksandar...

detaljnije
Pon, 13.11.2023 - 19:59

Rukometno sportsko udruženje „Stara škola“, organizuje veteranski turnir u rukometu „Trofej Subotice 2023“ koji će se održati od 9. do 12. novembra u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“. Svečano otvaranje turnira biće u petak 10. novembra od 17:00 časova.

Organizatori ističu da će se okupiti oko 500 ljubitelja rukometa. Više detalja o turniru izneo je Kristijan Kiralj - „Ove godine ćemo imati 35 ekipa na turniru, 21 u muškoj i 14 u ženskoj konkurenciji. Ekipe nam stižu iz Tuzle, Sarajeva, Doboja, Osijeka, Rijeke, Pule, Podgorice, Novog Sada, Sombora, Beograda, Križevaca, Trogira, Zadra i Zvornika. Kroz tri dana takmičenja očekujemo fer i sportsku igru, te dobro druženje.“

Nenad Kanurić se zahvalio na pomoći koje je klub dobio za...

detaljnije
Sre, 08.11.2023 - 20:28

Proteklog vikenda takmičari Plivačkog kluba Spartak Prozivka sa svojim mlađim takmičerima učestvovali su na dva takmičenja. 

U subotu 4. novembra  plivači Spartak Prozivke ulestvovali su na Lenert kupu koji je održan u Somboru na bazenu Mostang. Mladi takmičari ovog kluba osvojili su ukupno 12 medalja od kojih 6 zlatnih, 3 srebrane i 3 bronzane. Klub su predstavljali: Kanižai Ana Čisar, Adel Aleksa, Horvat Šulc i  Mark Šulc.  Istakao se Mark Šulc koji je proglašen za najboljeg takmičara u svom godištu (2012. godište), po FINA poenima. Ekipu su predvodili treneri Aleksandar Ilić i Čabrilo Danilo.

U nedelju 5. novembra klub su u Zrenjaninju na "Mini grand prix kupu" predstavljale mladje kategorije. Mladi plivači...

detaljnije
Sre, 08.11.2023 - 16:42

Akcija Fudbalskog saveza Srbije koja za cilj ima pomoć klubovima iz manjih sredina je nastavljena, a u okviru svojih aktivnosti Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija u FSS, posetio je u nedelju i Suboticu. Tom prilikom su pakete sportske opreme dobili klubovi Gradske lige Subotice, SFU Kelebijska šuma i FK Palić.

Lazetić je imao i priliku da se susretne sa predstavnicima pomenutih klubova, da poseti treninge mlađih kategorija, da se upozna sa radom i ciljevima, ali i da se sretne sa predstavnicima lokalne samouprave koju je predstavljala Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, odnosno sa generalnim sekretarom Sportskog saveza Subotice Dejanom Vukovićem.

Govoreći u ime SFU Kelebijska šuma Petar Pantelinac se...

detaljnije
Ned, 05.11.2023 - 21:37
Custom Search
Subscribe to sport bez razlike