Nova poklon oprema od strane FSS za prigradske fudbalske klubove

Ned, 26.11.2023 - 20:51 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Fudbalski savez Srbije nastavio je akciju pomoći fudbalskim klubovima iz manjih sredina. U okviru ovih aktivnosti Dejan Santrač, predsednik sudijske komisije FSS, posetio je u subotu 25. novembra Suboticu i tom prilikom pakete sportske opreme dobili su FK Đurđin i FK Bajmok 1905, klubovi Vojvođanske lige kao i FK Tavankut, član Područne lige Subotice.  

Dejan Santrač je posetio treninge mlađih kategorija pomenutih klubova, razgovarao sa njihovim članovima Upravnih odbora kao i sa predstavnicima Lokalne samouprave koju je predstavljao Srđan Samardžić, član gradskog veća i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza grada Subotice. Predstavnici klubova su se zahvalili na pomoći koju su dobili od FSS. Svaka pomoć im puno znači, ali više od toga i činjenica da na njih misli krovna organazicija kao i grad Siubotica.  

Dobru saradnju Fudbalskog saveza Srbije i Grada Subotice potvrdio je Srđan Samardžić, članica GV Subotice - Zahvalni smo Fudbalskom savezu Srbije i Dejanu Santraču na današnjem obilasku FK Radnički 1905 iz Bajmoka. Gospodin Santrač je danas obišao i klubove u Đurđinu i Tavankutu i ovo je samo jedna poseta u nizu koja se realizuje u saradnji sa FSS. Nedavno su nam u poseti bili i gospodin Nedimović i gospodin Lazetić. Ovo je još jedan od primera da Lokalna samouprava podjednako vodi računa o razvoju sporta u gradskim i prigradskim sredinama u više segmenata. Upravo jedan takav primer je ovde u Bajmoku, zahvaljujući odličnoj saradnji grada Subotice i Pokrajine u toku je rekonstrukcija klubskih prostorija u Bajmoku.

Po okončanju posete Dejan Santrač je u Bajmoku izneo utiske obilaska tri kluba sa teritorije Subotice – Ovo je akcija Fudbalskog saveza Srbije u kojoj je ideja da se obiđu manje sredine, da pokažemo da se brinemo o svim članovima svoje porodice, o vrhunskim klubovima, o reprezentativnim selekcijama, ali i o klubovima iz manjih sredina. Sa ovom skromnom donacijom FSS želi da pokaže da se brine o njima da ih obilazi, ali i da sluša njihove probleme. Shvatili smo da su klubovi najviše oslonjeni na lokalne samouprave. Imamo pozitivne komentare od ovih klubova, ne samo da im lokalna samouprava pomaže finansijski već ovde imao i primer ulaganja u infrastrukturu nakon tri decenije. Ovde sam posle više od dvadeset godina i veliko mi je zadovoljstvo što sam imao prilike da se susretnem sa nekim ljudima. Čak sam dobio i jednu fotografiju od kapitena iz tog vremena kada sam sudio ovde. Jako mi je bio prijatan boravak.        

Član Upravnog odbora FK Radnički 1905 iz Bajmoka Bajmok, Radoslav Vukelić, zahvalio se na donaciji – Zahvaljujemo se FSS kao i jedinici lokalne samouprave na svoj podršci koju pružaju klubu koji je sada koncipiran u drugačijem svetlu. Trudićemo se da održimo ove rezultate i ono što je postavljeno kao temelj daljeg razvoja. Takmičimo se u Vojvođanskoj ligi, a polusezonu smo završili na visokom trećem mestu. Imamo ozbiljan podmladak negde oko 80 dece koji su svi iz Bajmoka. Treba napomenuti i da je u prvom timu od dvadeset igrača čak šesnaest iz Bajmoka što mislim da je dobar put za naredni period. Publika se vratila na stadion što je sigurno pokazatelj da idemo u dobrom pravcu.  

Više o ovoj temi...

Hokej klub Spartak je u petak 29. decembra na Gradskom klizalištu u Subotici organizovao utakmicu "Memorijal za Boleta" u znak sećanja na Zlatka Bošnjaka, koji je ceo svoj život posvetio hokeju i HK Spartak. 

Na ovu memorijalnu utakmicu odazvao se veliki broj subotičkih hokejaša koji igraju u raznim klubovima. Momci su se podelili na Spartak "Beli i Spartak "Plavi" i pokazali zbog čega je hokej toliko atraktivna i brza igra. Bio je tu spoj mladosti i iskustva a posle 60 minuta slavila je ekipa Spartak "Beli" koji su pobedili sa 6:5 (0:1, 4:2, 2:2).  Podršku ledenim oklopnicima dao je veliki broj subotičana koji su ispratili atraktivan meč. 

Utakmicu je svečano otvorio gradonačelnik Subotice,Stevan Bakić koji je ubacio pak u igru i tom prilikom od Luke Bošnjaka, Boletovog...

detaljnije
Post date: Sub, 30.12.2023 - 13:08

Muški odbojkaški klub Spartak je tradicionalno na poslednjoj utakmici u kalendarskoj godini organizovao sakupljanje priloga za štićenike "Kolevke"

Gosti su pre početka utakmice Spartaka i Crvene Zvezde dali svoje priloge, ko je i koliko mogao. Uz doprinos Kluba prikupljena je značajna donacija koja je u četvrtak, 28. decembra uručena štićenicima „Kolevke“. Delegacija kluba predvođena predsednikom Duškom Guslovom i kapitenom Nemanjom Jungićem posetili su Kolevku gde ih primio Stojan Soković, direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Uz radost zbog posete dragih gostiju, naravno i zbog paketića, decu su oduševili sportisti. 

Post date: Pet, 29.12.2023 - 22:29

U Velikoj većnici Gradske kuće svečano su podeljena priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”.

***

U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održano svečano proglašenje dobitnika priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”. Titulu najboljeg sportiste ovog grada za 2023. godinu poneo je rvač Spartaka i reprezentativac Srbije, Ali Arsalan, dok je za najbolji sportski kolektiv proglašen Ženski fudbalski klub Spartak. Godišnji izbor najboljih subotičkih sportista prisustvom...

detaljnije
Post date: Pet, 22.12.2023 - 09:05

Stonoteniski klub Spartak Inspira organizovao je klupski turnir "Nove nade" na kojem su se takmičili najmlađi članovi kluba kao i i njihovi roditelji. 

Turnir je svečano otvorio Zoran Kalinić, svestki i evropski prvak u stonom tenisu i najbolji takmičar subotičkog kluba u bogatoj istoriji. Na turniru je prisustvovala i Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice koji  su ovom prilikom klubu podelili sportske rekvizite. Ispred Inspira grupe, generalnog sponzora kluba, direktor Branimir Gajić dodelio je majice mladim takmičarima i njihovim roditeljima koji su se takmičili na turniru. 

Takmičenje se odvijalo u pojedinačnoj konkurenciji za uzrast od 1 do 4 razreda osnovne škole kao i za starije od 5 do 8...

detaljnije
Post date: Pon, 11.12.2023 - 20:05

U subotu 9. decembra održan je treći dan Mini Maksi lige Subotice. Na programu je bilo 17 utakmica koje su odigrane u balonu Kutens u Dudovoj šumi u periodu od 12:00 do 18:30 časova.

Na trurniru učestvuje 34 ekipe u pet generacija uz tehničku organizaciju Sportskog saveza grada Subotice. Utakmice se igraju bez prisustva publike kao i prošlih godina. Igra se tri poluvremena, prva dva se registruju, ali se rezultati nigde ne objavljuju, dok je treće poluvreme prilika da zaigraju sva deca koja inače imaju manju minutažu. Vrednuje se jedino fer plej lista koja će biti polazna osnova za završni turnir (odigrava se u martu) koji će biti takmičarski i gde će se odlučiti pobednici svih generacija koji će predstavljati grad na regionalnom takmičenju. Zahvaljujući balonu Kutens utakmice...

detaljnije
Post date: Pon, 11.12.2023 - 16:04
Custom Search