Prijem za najsupešniji streljački klub u Srbiji

Sre, 15.11.2023 - 22:42 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Gradonačelnik Stevan Bakić primio je danas takmičare Streljačkog kluba Spartak koji su, nakon osvajanja Kupa Vojvodine, krajem septembra u Vrbasu, osvojili i Kup Srbije, sredinom oktobra, u Pančevu.

Uz isticanje da je naš grad poslednjih nekoliko meseci u znaku streljaštva, gradonačelnik Stevan Bakić je naveo da je ovaj uzorni sportski kolektiv, pored Kupa Vojvodine i Kupa Srbije, ove godine osvojio i tri ekipne titule prvaka Srbije, tri pojedinačne titule prvaka Srbije, kao i pregršt srebrnih i bronzanih medalja.| „Zbog dobrih rezultata, takmičari Streljačkog kluba Spartak bili su na prijemu u Gradskoj kući i u maju ove godine. U međuvremenu, kompletirali su titule i to: tri ekipne titule prvaka Srbije, tri pojedinačne titule prvaka Srbije i pregršt srebrnih i bronzanih medalja, a poseban uspeh koji su napravili je osvajanje Kupa Srbije, jedno od najsloženijih i najtežih takmičenje. Da biste osvojili Kup Srbije cela ekipa, koja se sastoji iz pionira, juniora i seniora u muškoj i ženskoj kategoriji, mora dobro da puca, jer ako jedan radi loše to se odražava na kompletan rezultat“.

Dodao je da Streljački klub Spartak nije samo u takmičarskom delu napravio sjajne rezultate, već da se pokazao i kao sjajan domaćin. " Klub je dobio sve pohvale od učesnika Prvenstva Srbije, koje je u septembru održano u Subotici u disciplinama malokalibarska, vojnička i poluautomatska puška. Nije lako biti i takmičar, i dobar domaćin, i voditi računa da sve i u organizacionom, i u takmičarskom smislu bude kako treba. Ovo je jedna sezona za pamćenje, čak mogu da kažem i istorijska sezona. Po broju osvojenih trofeja Spartak je ove godine najuspešniji streljački klub u Srbiji. Nadam se da će ovi sjajni rezultati, koji su doveli do toga da Subotica bude prepoznatljiva na mapi streljaštva i u našoj zemlji, i u regionu, inicirati omasovljenje ovog sporta u našoj sredini. Streljačkom klubu Spartak želim da i u budućnosti beleži još puno vrhunskih rezultata i da ima još mnogo ovakvih istorijskih i za pamćenje takmičarskih godina“, zaključio je gradonačelnik Bakić.

Takmičar i trener u Streljačkom klubu Spartak, Milan Jarić, zahvalio se na ogromnoj podršci Gradu Subotici, gradonačelniku Stevanu Bakiću i Sportskom savezu Subotice, jer bez nje, kako je rekao, ne bi mogli da ostvare ovako zapažen uspeh. „U C programu smo trenutno klub broj jedan u Srbiji, sa najviše osvojenih titula, medalja, pehara, plaketa, priznanja. U svakom sportu je uspeh kada osvojite jednu titulu, a mi smo osvojili tri šampionske, a pobednici smo i Kupa Srbije. Rezultati na tom takmičenju su bili impresivni: od drugoplasiranog smo bili bolji za čak 20 krugova, a iza njih su veliki trud i zalaganje. U našem klubu, trenutno imamo 120 aktivnih članova, od kojih je 20-30 super aktivno. I upravo oni su se svojski trudili da pomognu oko svega što doprinosi vrhunskim rezultatima. Oni su takođe važna karika našeg uspeha“,

"Gradonačelnik Bakić nam je na prijemu obećao da će u januaru sledeće godine Grad Subotica Streljačkom klubu Spartak obezbediti sredstva za kupovinu dve vrhunske takmičarske puške kakve se koriste na olimpijadama i svetskim prvenstvima, na čemu smo mu posebno zahvalni“, naglasio je Milan Jarić.

S obzirom na to da Streljački klub Spartak ove godine obeležava deceniju postojanja, Milan Jarić je tim povodom, nakon obraćanja medijima, gradonačelniku Stevanu Bakiću uručio počasnu člansku kartu sa brojem 1.

Na današnjem prijemu u Gradskoj kući bila je ekipa Streljačkog kluba Spartak koja je osvojila Kup Srbije: Martin Kovač (pionir), Nikolina Varga (pionirka), Vladimir Vujković Bukvin (junior), Milica Ikić (juniorka), Milan Jarić (senior) i Jelena Todorović (seniorka).

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

U balonu Kutens u Dudovoj šumi u subotu 2. decembra odigrano je drugo kolo Mini Maksi Lige Subotice. 

U ligi učestvuje 34 ekipe a drugog dana odigrano je čak 17 utakmica na dva terena u periodu  od 12:00 do 19:00 časova. Ekipe se takmiče u pet starosnih generacija od 2012 do 2016 godišta. Takmičenje u prvoj fazi je revojalno što znači da se ne beleže rezultati a vrednuje se jedino fer plej lista koja će biti polazna osnova za završni turnir (odigrava se u martu) koji će biti takmičarski i gde će se odlučiti pobednici svih generacija koji će predstavljati grad na regionalnom takmičenju.

Utakmice se igraju bez prisustva publike a zahvaljujući balonu Kutens utakmice se mogu pratiti na njihovom Youtube kanalu što je od ove godine novina na turniru. Sledeće drugo kolo, biće...

detaljnije
Post date: Ned, 03.12.2023 - 21:05

Fudbalski savez Srbije nastavio je akciju pomoći fudbalskim klubovima iz manjih sredina. U okviru ovih aktivnosti Dejan Santrač, predsednik sudijske komisije FSS, posetio je u subotu 25. novembra Suboticu i tom prilikom pakete sportske opreme dobili su FK Đurđin i FK Bajmok 1905, klubovi Vojvođanske lige kao i FK Tavankut, član Područne lige Subotice.  

Dejan Santrač je posetio treninge mlađih kategorija pomenutih klubova, razgovarao sa njihovim članovima Upravnih odbora kao i sa predstavnicima Lokalne samouprave koju je predstavljao Srđan Samardžić, član gradskog veća i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza grada Subotice. Predstavnici klubova su se zahvalili na pomoći koju su dobili od FSS. Svaka pomoć im puno znači, ali više od toga i...

detaljnije
Post date: Ned, 26.11.2023 - 20:51

U subotu 25. novembra u balonu Kutens u Dudovoj šumi počela je Mini Maksi liga Subotice za sezonu 2023/24 uz učešće 34 ekipe što predstavlja rekordan broj učesnika u poslednje tri godine od kako je ponovo aktivirano ovo takmičenje za mlade fudbalere u našem gradu u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice.  

Ekipe se takmiče u pet starosnih generacija od 2012 do 2016 godišta. Prvog dana odigrano je čak 16 utakmica na dva terena u balonu Kutens u Dudovoj šumi u periodu od 12:00 do 19:00 časova. Revijalni deo Lige igraće se tri meseca. Utakmice se igraju u tri poluvremena, prva dva se registruju, ali se rezultati nigde ne objavljuju, dok je treće poluvreme prilika da zaigraju sva deca koja inače imaju manju minutažu. Vrednuje se jedino fer plej lista koja će biti polazna...

detaljnije
Post date: Ned, 26.11.2023 - 17:50

Finale gimnastičke lige Srbije po spravama u muškoj gimnastici održano je u Kostolcu u nedelju 19. novembra. Na ovom takmičenju subotički gimnastičari Partizan Željezničara ostvarili su odlične rezultatem osvojivši čak 11 medalja od kojih tri zlatne i po četiri srebrne i bronzane.

U konkureciji II selekcije ( 8-10 godina), Bako Ivan je osvojio 2. mesto na preskoku i 3. mesto na razboju. Vizin Nikša je bio treći na konju sa hvataljkama.

U kategoriji III selekcije (takmičari od 11-12 godina) subotičani su pokazali svoj kvalitet. Najuspešniji je bio Marton Erik koji je osvojio pet medalja, 1. mesto na parteru i na razboju, 2. mesto na krugovima, preskoku i na vratilu. Herceg Aron osvojio je 3 mesto na krugovima. Šoltes Eled je bio prvi na konju sa hvataljkama i treći na...

detaljnije
Post date: Pon, 20.11.2023 - 22:07

Klub dizača tegova Spartak iz Subotice novi je ekipni prvak države u dve starosne kategorije, takmičara do 15 i do 17 godina. Uspeh je ostvaren na Prvenstvu za mlađe juniore koje je održano u subotu 18. novembra u Baču.

Spartak je u kategoriji takmičara do 15 godina nastupio sa ekipom u sastavu, Ivan Erdeg, Nemet Ričard, Akoš Juhas i Patrik Senji. Ekipu do 17 godina činili su Karlo Liptak, fabian Sekereš, Nikola Munćan i Adrian Šereš.

Na Prvenstvu se posebno istakao Ivan Erdeg, reprezentativac Srbije koji je popravio sopstveni državni rekord za takmičare do 15 godina starosti, podigavši 93kg u trzaju i 108kg u izbačaju. On je apsulutni pobednik državnog prvenstva.

Takmičare su pripremali i vodili treneri kluba, Tibor Haško, Čongor Nađ, Marin Vukov...

detaljnije
Post date: Sub, 18.11.2023 - 20:24
Custom Search