Zajedničko saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca i Bunjevačke stranke Srbije

Kategorija: 
Izvor: 

IZBORI ZA NARODNU SKUPŠTINU REPUBLIKE SRBIJE

BUNJEVAČKA NACIONALNA MANJINA ĆE SAMOSTALNO UČESTVOVATI NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA

ZAKLJUČEN JE KOALICIONI SPORAZUM SAVEZA BAČKIH BUNJEVACA I BUNJEVAČKE STRANKE SRBIJE O ZAJEDNIČKOM NASUPU NA IZBORIMA

U uslovima mogućeg potpunog rasula unutar zajednice i političkog utapanja u stranke bez bunjevačkog nacionalnog obeležja, od ogromne je važnosti za opstanak naše zajednice samostalno i jasno političko delovanje stranaka sa bunjevačkim obeležjem u cilju očuvanja identiteta.

Iz tog razloga, Savez bačkih Bunjevaca i Bunjevačka stranka Srbije, donele su odluku o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima za Narodnu skupštinu Rtepublike Srbije, i to na zajedničkoj izbornoj listi, o čemu je 01.11. 2023. zaključen koalicioni sporazum.

S obzirom na malobrojnost zajednice, a imajući u vidu da su Bunjevci 1918. na Velikoj Narodnoj Skupštini dali neprocenjiv doprinos prisajedinjenju današnjih prostora Vojvodine tada Kraljevini Srbiji, molimo sve dobronamerne građane, bez obzira na nacionalno izjašnjenje, da daju podršku listi koju predlažu bunjevačke stranke, i tako podrže ne samo našu nacionalnu zajednicu u ostvarivanju prava svih nacionalnih manjina u Republici Srbiji, nego i evropskim i demokratskim vrednostima koje negujemo.

Subotica 03. 11. 2023.

Mirko Bajić, predsednik SBB,

Andrija Dinić, predsednik BSS

Custom Search