Проширује се алтернативни пут који повезује Сенћански и Биковачки пут

Pet, 29.09.2023 - 14:11 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Od Bikovačkog do Senćanskog puta
Od Bikovačkog do Senćanskog puta

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Огњен Голубовић и секретар Секретаријата за комуналне послове, енергетику и саобраћај Радослав Вукелић, обишли су данас радове на проширењу алтернативног пута, уређеног још у јуну ове године, који повезује Сенћански и Биковачки пут. Директор Голубовић је, том приликом, рекао да ће грађанима Малог Палића и Бунарића док трају радови на Сенћанском путу, код Пречистача, због радова на модерниацији, изградњи и реконструкцији брзе пруге „Београд – Суботица, државна граница – Келебија“, на располагању бити овај некатегорисани пут који од Сенћанског пута (око стотинак метара од Бунарића) води до компаније „Адам шпед“, на Биковачком путу.

Овај некатегорисани пут биће проширен са три на четири метра како би возила могла комотно да се мимоилазе. Пут је обележен саобраћајном сигнализацијом на којој је јасно истакнуто да је то обилазак“, казао је Голубовић.

Додао је да је атарски пут дуг 2,3 километра и да је урађен како би се становницима Бунарића и Малог Палића скратио пут према граду док трају радови на Сенћанском путу, код „Технокопа“'.

Они не морају да иду преко Палића у град, чиме прелазе преко 20 километара, већ им је пут овом деоницом скраћен на свега пет-шест километара. Ова обилазница ће се одржавати све време док трају радови на Сенћанском путу, а наравно биће у функцији и по завршетку радова“, истакао је Огњен Голубовић.

Радослав Вукелић је навео како се радови односе на железничку инфраструктуру и да су везани за измештање пропуста, док радови саобраћајнице обухватају градњу раскрснице на државном путу II Б реда број 300.

Ови радови треба да унапреде железничку и саобраћајну инфраструктуру града Суботице и да у наредном периоду омогуће лакше кретање суграђана и посетилаца града. Пошто су у питању државни путеви Пројекат техничке регулације саобраћаја је изведен од стране Саобраћајног института 'ЦИП', па је за спровођење пројекта надлежно ЈП 'Путеви Србије'. Стога, треба пратити њихова обавештења која ће се односити на измену режима саобраћаја у наредном периоду док трају радови“, нагласио је Радослав Вукелић.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

A grafit će te teško primetiti. Nalazi se na zidu iznad propusta, ispod brze pruge, za otpadnu vodu kanalizacije koja teče ka prečistaču...

Post date: Pon, 27.11.2023 - 16:25

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

(Градски Секретаријат за комуналне послове, енергетику и саобраћај)

Обавештавају се грађани, да ће, због радова на реконструкцији и модернизацији пруге Београд – Нови Сад - Суботица - државна граница (Келебија) „Инфраструктура железнице Србије“ у складу са Саобраћајним пројектом организације друмског саобраћаја у току извођења радова – подвожњак на km 176+274 пруге – фаза 2, на државном путу IIA реда број 100 на km 28+310.00 који је у надлежности управљача пута ЈП „Путеви Србије“, доћи до обуставе саобраћаја на раскрсници улица Максима Горког, Јована Микића, Папа Пала и Сегедински пут.

Саобраћај ће бити обустављен на период од десет дана почевши од 25. новембра 2023. године, од седам часова.

 

SAOPŠTENjE ZA...

detaljnije
Post date: Sub, 25.11.2023 - 19:08

Очекује се да мађарска страна свој део пруге заврши током 2025. године што би значило да постоји брза железничка линија од Београда до Будимпеште у 2026. години

До краја 2024. године биће изграђена брза пруга Суботица – Београд, и након неколико месеци тестирања пруге кренући и путнички саобраћај. На тај начин раздаљина од око 200 километара између Суботице и Београда биће савлдана за сат и 10 минута, рекао је Горан Весић, министар саобраћаја, инфраструктуре и телекомуникација.

Министар Весић најавио је и оно што Суботичане највише занима, а то је да ће до краја децембра бити отворен подвожњак у улици Максима Горког, односно да ће бити завршено градилиште које је...

detaljnije
Post date: Uto, 21.11.2023 - 23:56

23.10. radovi idu dalje nesmanjenom brzinom, toplovodne cevi "nestale" sa svog mesta kod Lidla, što je dobar znak za sugrađane...

Post date: Pon, 23.10.2023 - 14:42
Sinoćni snimak

Od kada će tačno radijatori biti topli u domovima sugrađana još se ne može znati jer sve zavisi od završetka radova na novom podvožnjaku u centru grada.

Ovom neuobičajeno dugo i toplo Miholjsko leto svima prija, a verovatno mu se najviše raduje onih blizu 11 hiljada korisnika „Subotičke toplane“. Razlog za to svakako nije u umanjenju njihovih računa za potrošnju, već je neizvesno kada će uopšte početi sa grejanjem njihovih domova.
Izgradnja brze pruge Beograd – Budimpešta u velikoj meri izmenila je život u gradu. Pruga prolazi kroz centar grada i i zbog radova od početka leta  delimično, a od 1. jula i u potpunosti je prekinuta direktna veza između istočnog i zapadnog dela grada zbog gradnje podvožnjaka u samom centru. U međuvremenu,...

detaljnije
Post date: Pon, 16.10.2023 - 08:33
Custom Search