Ali Arsalan bronzani na Svetskom prvenstvu

Pon, 25.09.2023 - 18:57 -- dejan.vukovic

Srbija je drugi put zaredom domaćin seniorskog Svetskog prvenstva u rvanju koje se održalo od 16. do 24. septembra u beogradskoj Štark Areni. Bilo je ovo ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre koje će se sledeće godine održati u Parizu. 

Na Svetskom prvenstvu takmičilo se 1.150 rvača iz čak 99 zemalja. Reprezentacija Srbije nastupial je sa 20 takmičara koji su osvojili pet medalja, jednu zlatnu i četiri bronzane. Izborene su i tri olimpijske norme. Među osvajačima medalja ponovo se našao i član subotičkog Spartaka. Rvač Ali Arsalan koji je u dresu reprezentacije Srbije osvojio bronzanu medalju u rvanju grčko rimskim stilom u kategoriji do 72 kg.   

Arsalan je put do bronzane medalje počeo tesnom pobedom nad takmičarom iz Indije. Zatim je u četvrtfinalu izgubio od Roberta Fritscha iz Mađarske sa 13:10, iako je imao vodstvo od 10:5. Nije mu preostalo snake u finišu meča što je iskorostio takmičar iz Mađarske. Pošto se Robert plasirao u finale, Ali je put do medalje nastavio kroz repesaž gde je ubedljivo tehničkim tušem sa 12:3 savladao Jamola Jumabeava iz Uzbekistana. Odličnu borbu pokazao je u borbi za treće mesto gde je nakon samo tridesetak sekundi pobedio rvača iz Japana, Shingo Haradu sa 9:0. 

Ali Arsalanu na Svetskom prvenstvu veliku podršku pružili su Davor Štefanek i predsednik Rvačkog kluba Spartak Damir Šabić. Njegova bronzana medalja je ukupno četrdeseta koju su osvojili rvači Spartaka na velikim takmičenjima (Evropskim i Svetskim prvenstvima kao i na Olimpijskim igrama)

 

 

 

Custom Search