Kamioni i dalje idu preko Majšanskog mosta

Kategorija: 

Двери Суботица: И поред забране, преко Мајшанског моста иду камиони!

У току дана саобраћај преко Мајшанског моста се одвија у колонама. Двери су предале надлежнима захтев за информацијама од јавног значаја везано за безбедност Мајшанског моста и ко ће бити одговоран ако се деси неки непредвиђени догађај. Одговор који је уследио је био само пребацивање одговорности али име особе која је одговорна за неки непредвиђени догађај нисмо добили. Недавно је на конференцији за медије председника Скупштине града Балинт Пастора уследила констатација да је мост безбедан, да би већ сутрадан “неко” донео одлуку да све саобраћајне аутобуске линије, осим линије три, промене трасу кретања, које су постале дуже, обилазећи већи део града.
Питање је да ли је то урађено због безбедности или нечијег хира да се дуже вози иста линија и троши више горива?
Поред тога, приметно је да су код силаска са Мајшанског моста ангажовани млади саобраћајци. Дешавају се двоструки аршини тумачења саобраћајног знака од стране тих младих полицајаца. У току дана се могу приметити преласци камиона преко моста. Често то буду камиони за снадбевање трговинских радњи, камиони који раде на довозу материјала за потребе железнице, па чак и миксери са бетоном.
На наше питање : “Сад вам је преко моста прешао миксер!?”, млади полицајац је одговорио: “Да, видео сам га, само мислим да шлепери не могу преко моста”.
Млади полицајац није сигуран ко може преко моста, а ко не!? Саобраћајни знак је веома јасан – Забрана саобраћаја за теретна возила!
Не постоји додатна табла на саобраћајним знацима који су постављени непосредно на преласку моста, која би можда дала другачији смисао забране!
Ако саобраћајна полиција већ контролише одвијање саобраћаја на Мајшанском мосту и припомаже у регулисању истог, било би добро да се онда и придржава свих саобраћајних прописа који морају да важе за све учеснике у саобраћају.
Не заборавимо, Мајшански мост није прошао тест пробног возила од В600, са студијом која је рађена 2016 године!

Kolekcija članaka: 

Više o ovoj temi...

Nekoliko detalja sa dela radova na brzoj pruzi i teretnom delu stanice kao i radova u Lošinjskoj ulici kod podvožnjaka kod Pionira

Post date: Sre, 14.02.2024 - 21:35

Nekoliko ilustracija sa gradilišta

Post date: Pon, 22.01.2024 - 11:18

Sutra prepodne obustava saobraćaja preko nadvožnjaka izmedju ulica Jovana Mikića i Petra Popovića Age

Prema obaveštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,u okviru projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Novi Sad-Subotica-drzavna granica Kelebija, a zbog potrebe da se izvrši kontrolna provera drumske saobraćajnice na nadvožnjaku na km 179 + 399 (izmedju ulica Jovana Mikića i Petra Popovića Age) sutra, u nedelju, 24.12.2023. godine od 7.30 do 11h biće obustavljen drumski saobraćaj preko nadvožnjaka.

„Istovremeno se izvinjavamo zbog poteškoća koje će biti izazvane...

detaljnije
Post date: Sub, 23.12.2023 - 17:56

Reče Kinez i obori znak !

Post date: Sub, 23.12.2023 - 17:25

A i neki detalji oko polaska vozova i cena karata.

Želite popust na vožnju od 30% na cenu karte, kupiti godišnju kartu po 400 din, koja to omogućuje? Pripazite možda niste u sistemu podataka željeznice pa ćete platiti duplo.

Kažu u subotu  je otvaranje podvožnjaka.

Dobar tajming...

Post date: Čet, 14.12.2023 - 22:15
Custom Search