Postavljene nove gimnastičke sprave

Uto, 24.01.2023 - 15:19 -- nikola.tumbas

Subotički gimnastičari su novu 2023. godinu dočekali sa novim spravama u svojoj sali. Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obezbeđenu su sredstva u iznosu od 2,6 miliona dinara kojom su kupljene nove sprave. Ovo je prvo veće ulaganje u ovaj sportski prostor u poslednjih pedesetak godina. 

Gimnastičare su danas posetili Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i Stevan Bakić, gradonačelnik Subotica, sa svojim saradnicima. Svoje gimnmastičko umeće gostima su predstavili takmičari oba kluba, među kojima su se našli pionirski, junioriski kao i seniorski prvaci Srbije. 

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić zahvalio se Pokrajinskom sekretaru na pomoći - Subotica je grad sa velikom tradicijom u oblasti sporta, takođe i u gimnastici. Gimnastička sekcija je bila jedna od prvih šest sekcija Fiskulturnog omladinskog sportskog kluba Jovan Mikić SpartakZahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, na čelu sa gospodinom Bastom u novu 2023 godinu krećemo iz ove sale. Ovo je prostor u kome treniraju pioniri, juniori i seniori, gde je mnogo državnih prvaka. Uz pomoć Sekretarijata nabavljene su nove sprave u vrednosti od 2,6 miliona dinara. Reč je o profesionalnim spravama, koje će pomoći da naši sportisti pariraju i klubovima sa boljim uslovima. Drago mi je što su predstavnici gimnastičkih klubova bili i na promociji najboljih sportista Subotice, pre svega Erik Marton, Filip Kulić i Nina Šabić, koja je velika nada našeg sporta, koja je bila prvak kod pionirki, juniorki, sada i seniorki. Osim ovih sprava, sa Pokrajinom smo imali sjajnu saradnju prošle godine, prilikom uređenja sportskih terena Ljutova, potom i na obnovi teniske hale u Dudovoj šumi. Sve je to zajedno oko 10 miliona dinara, i zato se još jednom zahvaljujem Pokrajinskom sekretarijatu, i nadamo se dobroj saradnji i u 2023. godini.

Dane Basta je istakao da Pokrajinski sekretarijat u saradnji sa lokalnim samoupravama radi na unapšređenju sportske infrastrukture u Vojvodini -  Prepoznali smo potrebe gimnastičkih klubova u ovoj sali i zato smo i opredelili potrebna sredstva. Sprave su nabavljene, odličnog su kvaliteta, postavljene su i već se radi na njima. Pokazali smo da radimo dalje na unapređenju sporta i sportske infrastrukture na teritoriji Vojvodine. Naši sportisti zaslužuju najbolje uslove za treninge, a mi se trudimo da ih obezbeđujemo. Tako ćemo raditi i dalje, a Grad Subotica je svakako dobar partner za rad. U poslednje četiri godine je u Suboticu uloženo preko 50 miliona dinara, a očekujemo nove dobre projekte za realizaciju pravih stvari.

Učesnik Olimpijskih igara u Minhenu, dugogodišnji trener i predsednik ženskog Sokolskog gimnastičkog kluba Spartak, Zoran Ivanović zahvalio se na dobijenim spravama – U ovu salu sam ušao davne 1961. godine, kada su uslovi bili drugačiji, drugačije sprave i sistem takmičenja. Kada je gimnastika počela da zauzima vidno mesto u tadašnjoj Jugoslaviji, naš klub je 1971. godine bio proglašen i za najbolji u Subotici, a ja sam imao čast da budem sportista godine. Tada su nam prvi put kupljene komplet sprave od slovenačkog „Elana“. U međuvremenu je bilo rešavanja parcijalnih problema, ali prave promene nije bilo do sada. Nadam se da, na bazi rezultata i svega što ovaj klub radi, ovo neće biti zadnja donacija i da ćemo se viđati i dalje. Hvala svima koji su pomogli, oni su se pokazali kao veliki i time što pomažu uslovno rečeno „manjim“ sportovima. Mi imamo dobar takmičarski pogon, možemo afirmisati Suboticu na domaćoj sceni, a ove sprave će nam pomoći i da izađemo ozbiljnije i na međunarodnu scenu.

 

 

Custom Search