Subotičanke na otvorenom i državnom prvenstvu Mađarske u sportskom penjanju u bolderu

Pon, 21.11.2022 - 23:39 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Pet takmičarki PSK „Spartak“ Subotica učestvovali su na državnom i otvorenom prvenstvu u sportskom penjanju u disciplini bolder koji se održavao u penjačkom centru „Greviti“ u Budimpešti 19 i 20. novembra 2022. Takmičarsku ekipu činile su Leona Vukmanov, Mila Ćakić, Leila Molnar Međeri, Regina Šiplika i Nora Bognar. Nora Bognar je u otvorenom seniorskom takmičenju osvojila prvo mesto, a Regina Šiplika je osvojila 4. mesto u kategoriji dece. Leila Molnar Međeri je osvojila 7. mesto, Leona Vukmanov 10. mesto, dok je Mila Ćakić osvojila 12. mesto.

Szabadkai lányok a Magyar nyílt- és országos bajnokságon sprotmászásban boulder válfajban

A szabadkai Spartacusz HSMK öt versenyzője résztvett a budapesti Gravity mászóközpontban 2022. november 19. és 20-án megrendezésre került nyílt- és országos sportmászó bajnokságon boulder válfajban. A klubot ezúttal lányok képviselték, név szerint Leona Vukmanov, Mila Ćakić, Molnár Megyeri Leila, Siplika Regina és Bognár Nóra. Bognár Nóra a nyílt, szenior versenyben első helyezést ért el, Siplika Regina gyermek kategóriában pedig a 4. helyezést érte el, hajszálnyira lemaradva a dobogóról. Molnár Megyeri Leila 7. helyezést érte el, Leona Vukmanov a 10. helyezést érte el, Mila Ćakić pedig 12. helyen végzett.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Projekat "Navijaj i igraj fer" održan je danas u sali Tehničke škole Ivan Sarić u saradnji Saveza za školski sport Vojvodine i Saveza za školski sport i pedagoga fizičke kulture Subotice

Dok su se na terenu održavale prijateljske odbojkaške utakmice u kojima su učestvovale devojčice šestih razreda subotičkih osnovnih škola na tribinama su bila deca nižih razreda koja su u stilu fer-pleja navijala za svoje favorite. Koristili su navijačke rekvizite izrađene na časovima na kojima se i govorilo o vrednostima sporta, ali i navijanja u smislu podrške svojim drugarima.

Predsednik Saveza za školski sport Vojvodine, Branislav Tešić istakao je da ovaj projekat traje neko vreme, a da je sada on implemetiran i u Subotici – Ovo je program koji se realizuje već...

detaljnije
Post date: Sre, 24.05.2023 - 23:47

Prvo kolo pionirske lige Srbije održano je u Subotici u subotu 13. maja. Na ovom takmičenju veliki uspeh su postigle gimnastičarke Sokolskog društva Spartak. 

U prvoj selekciji subotičanke su ekipno osvojile drugo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Molnar Dokić Astrid je bila treća. Ekipno drugo mesto osvojila je i druga selekcija. Pojedinačno istakla se Terek Štetić Nikoleta koja je osvojila prvo mesto u višeboju. Najveći uspeh subotičanke su ostvarile u trećoj selekciji gde su ekipno bile najbolje. Pojedinačno Prčić Leona je bila druga u višeboju. 

Takmičarke je predvodio trener Miloš Vucelić a sutkinja je bila Nada Drakulić. 

Post date: Sub, 13.05.2023 - 22:24

Poslednji nastavak priče sa Srđanom Dakićem u okviru teme "U razvoju dece fizička aktivnost i sport moraju imati važnu ulogu" donosimo važne činjenice o izboru sporta kod deteta i važnosti bavljena samim sportom.  

U vreme kada se gotovo svakodnevno izmišljaju nove varijante sportova, izbor je veliki. Kako napraviti pravi izbor koji neće biti podvučen komercijalizacijom, popularnošću...

– Što se tiče ritma specijalizacije sporta, prvo treba reći da postoje tri bazična sporta – gimnastika, plivanje i atletika. Plivanjem, na primer kroz program „majka i dete“, mogu se baviti i bebe. Ono pomaže razvoju svih čula, svih motoričkih receptora u telu bebe koja se razvija. O gimnastici smo već govorili, a što se atletike...

detaljnije
Post date: Pon, 13.03.2023 - 21:20

U subotu 4. marta završena je ovogodišnja Mini Maksi liga Subotice, koja je bila u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Poslednji dan u balonu Kutens odigrani su finalni turniri u generacijama 2013 i 2014 godišta. Pobednici u obe generacije predstavljaće grad na Regionalnom i državnom prvenstvu.Po završetku finalnog dela sva deca koja su protekla tri meseca učestvovala u Ligi nagrađeni su zlatnim medaljama, a oni najbolji dobili su zaslužene pehare. Medalje i pehare dodelili su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

U generaciji 2013 godišta na finalnom turniru ekipe su odigrale turnirski svako sa svakim nakon čega je bio poznat...

detaljnije
Post date: Ned, 05.03.2023 - 18:03

Subotički Rvački klub Spartak bio je domaćin Kupa Srbije u rvanju grčko rimskim stilom za mlađe pionire decu do 13 godina za oba pola koje je održanu u subotu 25. februara u subotičkoj Hali sportova.   

U muškoj konkurenciji učestvovalo je 18 klubova sa 87 takmičara dok je u ženskoj konkurenciji bilo 6 klubova. Ekipno prvo mesto osvojio je Radnički iz Sombora sa 131 bodom, drugi je bio Herkules sa 103 boda. 

Najbolji od mladih rvača Spartaka bio je Tankosić Dragan koji je osvojio 2. mesto u kategoriji do 31 kg. Istakao se još Nemedi Noel sa osvajanjem 5. mesta u kategoriji do 60 kilograma. 

Post date: Pon, 27.02.2023 - 21:09
Custom Search