Subotički gimnastičari uspešni u gimnastičkoj ligi Srbije

Pon, 07.11.2022 - 22:45 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Drugo kolo gimnastičke lige Srbije održano je u Nišu u subotu 5. novembra na kojem su učestvovali i takmičari iz subotičkog gimnastičkog društva "Parizan -Željezničar" te ostvarili vrlo zapažene rezultate.

U I najmlađoj selekciji ekipa u sastavu: Bakač Mikša, Bako Ivan i Vizin Nikša zauzeli su 3. mesto. U pojedinačnom plasmanu, Bakač Mikša je zauzeo 3. mesto, Bako Ivan 6. mesto a Vizin Nikša 10. mesto.

Subotičani su se istakli u II selekciji gde su ekipno osvojili 1 mesto.  Ekipa je bila u sastavu  Marton Erik, Laudis Nanaši Dragan, Šoltes Eled i Herceg Aron. Uspešni su bili i u pojedinačnoj konkurenciji, gde je Marton Erik osvojo 1. mesto, Šoltes Eled 4. mesto, Laudis Nanaši Dragan 5. mesto a Herceg Aron 7. mesto.

U IV selekciji klub je imao samo jednog predstavnika Čupak Aleksu koji je zauzeo 4. mesto.

Na ovom takmičenju proglašeni su sveukupni pobednici za 2022. godinu, koji su se dobili zbrajanjem I i II kola.

Subotičani su u I selekciji ekipno zauzeli 2. mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Bakač Mikša je zauzeo 3. mesto, Bako Ivan 6. mesto, Vizin Nikša 9. mesto. Ekipno su najbolji bili u II selekciji zauzevši prvo mesto ekipno. Pojedinačno najbolji u Srbiji je Marton Erik, 5. mesto je pripalo Šoltes Elede,  6. mesto Laudis Nanaši Dragan, dok se na 7. mesto prpalo Herceg Aronu. 

U IV selekciji Čupak Aleks je osvojio 3. mesto u pojedinačnoj konkurenciji.  

Trener na ovom takmičenju bio je Damir Demšedi, a sudija Robert Milutinović. Finale po spravama će se odrzati za dve nedelje a svi naši takmičari su izborili plasman i učešće.

Ličnosti: 

Više o ovoj temi...

Projekat "Navijaj i igraj fer" održan je danas u sali Tehničke škole Ivan Sarić u saradnji Saveza za školski sport Vojvodine i Saveza za školski sport i pedagoga fizičke kulture Subotice

Dok su se na terenu održavale prijateljske odbojkaške utakmice u kojima su učestvovale devojčice šestih razreda subotičkih osnovnih škola na tribinama su bila deca nižih razreda koja su u stilu fer-pleja navijala za svoje favorite. Koristili su navijačke rekvizite izrađene na časovima na kojima se i govorilo o vrednostima sporta, ali i navijanja u smislu podrške svojim drugarima.

Predsednik Saveza za školski sport Vojvodine, Branislav Tešić istakao je da ovaj projekat traje neko vreme, a da je sada on implemetiran i u Subotici – Ovo je program koji se realizuje već...

detaljnije
Post date: Sre, 24.05.2023 - 23:47

Prvo kolo pionirske lige Srbije održano je u Subotici u subotu 13. maja. Na ovom takmičenju veliki uspeh su postigle gimnastičarke Sokolskog društva Spartak. 

U prvoj selekciji subotičanke su ekipno osvojile drugo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Molnar Dokić Astrid je bila treća. Ekipno drugo mesto osvojila je i druga selekcija. Pojedinačno istakla se Terek Štetić Nikoleta koja je osvojila prvo mesto u višeboju. Najveći uspeh subotičanke su ostvarile u trećoj selekciji gde su ekipno bile najbolje. Pojedinačno Prčić Leona je bila druga u višeboju. 

Takmičarke je predvodio trener Miloš Vucelić a sutkinja je bila Nada Drakulić. 

Post date: Sub, 13.05.2023 - 22:24

Poslednji nastavak priče sa Srđanom Dakićem u okviru teme "U razvoju dece fizička aktivnost i sport moraju imati važnu ulogu" donosimo važne činjenice o izboru sporta kod deteta i važnosti bavljena samim sportom.  

U vreme kada se gotovo svakodnevno izmišljaju nove varijante sportova, izbor je veliki. Kako napraviti pravi izbor koji neće biti podvučen komercijalizacijom, popularnošću...

– Što se tiče ritma specijalizacije sporta, prvo treba reći da postoje tri bazična sporta – gimnastika, plivanje i atletika. Plivanjem, na primer kroz program „majka i dete“, mogu se baviti i bebe. Ono pomaže razvoju svih čula, svih motoričkih receptora u telu bebe koja se razvija. O gimnastici smo već govorili, a što se atletike...

detaljnije
Post date: Pon, 13.03.2023 - 21:20

U subotu 4. marta završena je ovogodišnja Mini Maksi liga Subotice, koja je bila u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Poslednji dan u balonu Kutens odigrani su finalni turniri u generacijama 2013 i 2014 godišta. Pobednici u obe generacije predstavljaće grad na Regionalnom i državnom prvenstvu.Po završetku finalnog dela sva deca koja su protekla tri meseca učestvovala u Ligi nagrađeni su zlatnim medaljama, a oni najbolji dobili su zaslužene pehare. Medalje i pehare dodelili su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

U generaciji 2013 godišta na finalnom turniru ekipe su odigrale turnirski svako sa svakim nakon čega je bio poznat...

detaljnije
Post date: Ned, 05.03.2023 - 18:03

Subotički Rvački klub Spartak bio je domaćin Kupa Srbije u rvanju grčko rimskim stilom za mlađe pionire decu do 13 godina za oba pola koje je održanu u subotu 25. februara u subotičkoj Hali sportova.   

U muškoj konkurenciji učestvovalo je 18 klubova sa 87 takmičara dok je u ženskoj konkurenciji bilo 6 klubova. Ekipno prvo mesto osvojio je Radnički iz Sombora sa 131 bodom, drugi je bio Herkules sa 103 boda. 

Najbolji od mladih rvača Spartaka bio je Tankosić Dragan koji je osvojio 2. mesto u kategoriji do 31 kg. Istakao se još Nemedi Noel sa osvajanjem 5. mesta u kategoriji do 60 kilograma. 

Post date: Pon, 27.02.2023 - 21:09
Custom Search