Filip Kulić juniorski prvak Srbije

Pon, 23.05.2022 - 12:22 -- dejan.vukovic

Novi Sad je 21. maja bio domaćin Prvenstva Srbije u muškoj gimnastici po kategorijama. U kategoriji juniora Filip Kulić, takmičar subotičkog gimnastičkog Partizan Železničar postao je prvak Srbije u generalnom plasmanu u višeboju. 

Pored prvog mesta u višeboju Filip je osvojio medalje i u takmičenju po spravama, na konju sa hvataljkama i vratilu zauzeo je 2. mesto, a na krugovima, preskoku i razboju 1 mesto. Osvojio je ukupno 6 medalja na ovom takmičenju.

Istog dana održano je i Prvenstvo Vojvodine po kategorijama, gde je Filip Kulić ponovo briljirao i osvojio 1. mesto u generalnom plasmanu pojedinačno.

U kategoriji mlađih juniora-kadeta Čupak Aleks je u pojedinačnom plasmanu zauzeo 4. mesto, u finalu po spravama na parteru srebrnu medalju dok je na razboju postao najbolji mlađi junior-kadet osvojivši 1. mesto i zlatnu medalju. Na Prvenstvo Vojvodine Aleks je u pojedinačnom plasmanu višeboja zauzeo 2. mesto.

Gimnastički klub Partizan je ostvario odlične rezultate, njihovi takmičari su pokazali dominantnost u svojim kategorijama. Sudija na ovom takmičenju bio je Vakula Viktor, a trener Robert Milutinović.

Ličnosti: 
Custom Search