Filip Kulić novi prvak Srbije u juniorskoj konkurenciji

Pon, 24.05.2021 - 22:09 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda, 22.-23.maja u Novom Sadu je održano Prvenstvo Srbije po kategorijama u muškoj konkurenciji na kojem se istakao Filip Kulić subotički gimnastičar osvajanjem čak 6 zlatnih medalja.  

U kadetskoj konkurenciji za gimnastički klub Partizan nastupili su Gombaš Balaž i Čupak Alex, a u juniorskoj konkurenciji Filip Kulić. Među kadetima uspešniji je bio Gombaš Balaž koji je u višebojskom delu takmičenja zauzeo 3. mesto, dok je Čupak Alex bio peti.

Među juniorima istakao se Filip Kulić osvojivši 1. mesto i time postao novi prvak Srbije. U finalnom delu takmičenja po spravama, sva tri takmičara su ostvarila pravo na učešće na svih 6 sprava, gde je Gombaš Balaž osvojio dve medalje i to 1. mesto na konju sa hvataljkama i 3. mesto na krugovima. Čupak Alex je osvojio 3 medalje i to 3. mesto na parteru, 1. mesto na krugovima i 3. mesto na razboju. Filip Kulić je na finalima po spravama osvojio 6 medalja, na svakoj spravi je osvojio medalju i to čak 5 zlatnih: na parteru, krugovima, preskoku, razboju i vratilu i jednu srebrnu u vežbi na konju sa hvataljkama. Trener na ovom takmičenju bio je Robert Milutinović. 

Ličnosti: 
Custom Search