Gradski Odbor Nove Stranke - Naš kandidat Saša Janković

Kategorija: 

Nova Stranka će na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije, nedvosmisleno stati i svesrdno podržati Sašu Jankovića kao jedinu zdravu alternativu za poziciju čoveka koji će u pravom smislu biti oličenje i predstavnik svih građana Srbije, gde je to poverenje apsolutno sa svojim dosadašnjim radom i nastupom zaslužio. Stali smo rame uz rame sa sto najvećih intelektualaca današnjice.

Odmerenost, hrabrost koju je pokazao u teškim trenucima, posvećenost odbrani vladavine prava i zaštiti ljudskih prava, profesionalni rezultati u izgradnji važne institucije – garancija su da bi Srbija u njemu dobila predsednika kakvog zaslužuje. Pozivamo sve demokratski orijentisane građane, organizacije i političke stranke da pomognu da Srbija dobije pravog lidera, čoveka koji od ove važne institucije može da napravi važan stub pravne države. U vremenima duboke krize u našem društvu i državi, prvi korak je borba za snažnu i nadstranačku instituciju predsednika Republike

Pored svih aktivnosti koje predstoje u ovoj, po ko zna koji put, bezpoštednoj i nadasve ponovo prljavoj kampanji koja se servira od strane režima, na sastanku Gradskog odbora Nove Stranke su ustanovljeni konkretni planovi i jasni stavovi po kojima će stranka da deluje i da se bori, prvenstveno za boljitak grada Subotice, tako i za što bolji rezultat predsedničkog kandidata Saše Jankovića. Na istom sastanku za predsednika, a dosadašnjeg vršioca dužnosti gradskog odbora izabran je Norbert Cvijanov kao i potpredsednici i sekretar gradskog odbora.

Citiramo gospodina Jankovića: “Dosta je bilo ponižavanja, uvreda zdravog razuma, Beograda na vodi i Srbije na hlebu i vodi, lažnih diloma i vazduplohova. Srbija nije i ne sme da bude zemlja fantomki i straha. Ovo ne sme da bude zemlja u kojoj se kod lekara ide s kovertom, a ne s knjižicom, u kojoj ljude iznajmljuju, a ne zapošljavaju, gde nam prete ratom, oni koji ga prizivaju jer za drugo ni ne znaju.”

Tagovi: 
Kolekcija članaka: 
Ličnosti: 

Više o ovoj temi...

Iako svesni svih razlika među opozicionim strankama i pokretima, zastupali smo ideju i predlog da bi opozicija trebalo da ima zajedničkog kandidata, tada, baš kao i danas, smatrali samo da je dobro da opozicija ima jednog kandidata jer je sa druge strane protivnik trenutni režim. Danas imamo više opozicionih kandidata, što govori o tome da opozicija nije mogla da se ujedini kao 2000.godine, mada možda upravo više opozicionih kandidata dovede do mobilizacije opozicionog biračkog tela. Verujemo da ovog puta neće biti belih listića i da će svako u opoziciji imati priliku da podrži svog i svojim političkim stavovima, najbližeg kandidata. Kakva će biti ova kampanja, imali smo prilike da naslutimo, jer je već počela i razigrala se prava medijska hajka na opozicione kandidate, naročito na...

detaljnije
Post date: Uto, 28.02.2017 - 17:36

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama Mađarskog pokreta, Peter Kokai i Jene Maglai su obrazložili razloge podrške predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću.

Tajming (Kokai - 0.00 - 07.00. - Magli do kraja.)

 

Post date: Uto, 21.02.2017 - 17:51

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je izneo Savetu stranke odluku Predsedništva da će SVM na republičkim izborima za  predsednika Srbije podržati Aleksandra Vučića.

Protekli period je bio prepoznatljiv po osetljivim pitanjima vezanih za unutrašnju politiku Srbije, za budućnost države i stabilnost regiona, kao i za položaj vojvođanskih Mađara. Donešene političke odluke su učvrstile izgradnju slike o Srbiji, koja gleda u budućnost, uz istovremeno poštovanje posebnih interesa zajednice vojvođanskih Mađara.

Savet Saveza vojvođanskih Mađara, sagledavši navedena pitanja predočene od strane predsednika stranke, a polazeći od potrebe sačuvanja sloge i političke snage zajednice Mađara i imajući u vidu...

detaljnije
Post date: Pon, 20.02.2017 - 18:50

Dušan Kliska, pravni savetnik GO SRS Subotica, na današnjoj press konferenciji je nastavio kritiku rada javnih preduzeća u gradu koju je započeo zadnji puta, s time da je ovog puta komentarisao prikupljanje zahteva, od strane Grada, za priključak na buduću mrežu JKP “Vodovod i kanalizacija” u naselju Palić, i po njemu moguće komplikacije oko toga.

On je naveo da je već jednom na Paliću bio raspisan samodoprinos za kanalizaciju koji su građani plaćali a da nisu svi dobilli ono što su očekivali (tajming 03.25. pa na dalje ).

Ukratko, on smatra da nije u redu uzimati novac od građana za razvoj kanalizacione...

detaljnije
Post date: Pon, 20.02.2017 - 17:23

SAVEZ BAČKIH BUNJEVACA, POLITIČKA STRANKA KOJA ZASTUPA INTERESE BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE U REPUBLICI SRBIJI, PODRŽAVA KANDIDATURU ALEKSANDRA VUČIĆA ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE.

SIGURNI SMO DA  ĆE ALEKSANDAR VUČIĆ, KAO PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE, NASTAVITI DA SPROVODI POLITIKU ZA KOJU JE I DO SADA IMAO PODRŠKU BUNJEVAČKE NACIONALNE ZAJEDNICE.

SAVEZ BAČKIH BUNJEVACA ISTIČE SVOJU PODRŠKU POLITICI SRPSKE NAPREDNE STRANKE, JER TA POLITIKA GARANTUJE STABILNOST I RAVNOPRAVNOST  U OSTVARIVANJU PRAVA PRIPADNIKA NACIONALNIH MANJINA U REPUBLICI SRBIJI. POZIVAMO SVE POLITIČKE STRANKE MANJINA, KAO I SVE PRIPADNIKE NACIONALNIH MANJINA U REPUBLICI SRBIJI,  DA PODRŽE POLITIKU RAZVOJA I PROSPERITETA, I DA DAJU SVOJ GLAS ZA IZBOR ALEKSANDRA VUČIĆA ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE...

detaljnije
Post date: Sub, 18.02.2017 - 00:57
Custom Search