Cvijanov - NS - Nadam se da će građani glasati za onu opciju koja je dosledna svojim stavovima

Sub, 12.03.2016 - 17:49 -- nikola.tumbas
Norbertino Cvijanov o izborima na lokalnom nivou 2016
Norbertino Cvijanov o izborima na lokalnom nivou 2016

Norbertino Cvijanov - Nova stranka

- Kako ocenjujete raspoloženje građana prema narednim izborima?

- Utisak je da vlada veća apatija nego što je vladala. Jako puno mojih prijatelja ne želi uopšte da izlazi na izbore zbog toga što se zna, manje više, pobednik unapred, ako pričamo o republičkim izborima. Koristit će se svakako sve snage i metode da se nastavi vladavina onih koji su trenutno na vlasti.

Što se tiče naroda u Subotici ja verujem da malo drugačije razmišlja nego ostatak države. Duboko sam uveren da ćemo tu ostvariti malo bolji rezultat nego što se to očekuje na republičkom nivou. Tako da.. iskreno se nadam da će građani iskoristiti svoje biračko pravo i neće pokleći sitnim ucenama, poklonima, vrećama krompira, hiljadu - dve, dinara, te da će glasati za onu opciju koja je dosledna svojim stavovima i koja u svakom slučaju predstavlja ono što jeste, to jest demokratiju.

 

 

- Koja je procena vašeg uspeha na izborima 2016 za Skupštinu grada?

... Duboko sam uveren da ćemo ostvariti dobar rezultat. Šta znači dobar rezultat? Moj lični stav je da zajedno sa koalicionim partnerima (Koalicija  ZA PRISTOJNU SUBOTICU - DEMOKRATSKA STRANKA (DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI, LDP, NOVA) imamo šanse između 15 i 20 posto biračkog tela koji bude izišao.

Naravno trend je svakako taj da ne izlazi puno birača. Biračima je dosta svega. Oni očekuju neko bolje sutra ali ukoliko ne izlaze, vojska stranka koja, nije na našoj strani, ona je veoma vredna izlaze skoro svi.

Ima dosta njih koji su se odselili iz ovog grada koji neće iskoristiti to biračko pravo, a to je po mojim procenama deset do petnaest hiljajda ljudi koji ne bi glasali za ove koji su trenutno na vlasti, nego bi naravno glasali za našu opciju, ali to je to, tako da moja slobodna procena je između 15 - 20 %.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search