U Likovnim susretima počela Urlikov(n)a sedmica

Pet, 27.02.2015 - 23:39 -- nikola.tumbas

UrLik - Grupa za razvoj kulturnog aktivizma u saradnji sa Modernom galerijom "Likovni susret" i Kancelarijom za mlade Grada Subotica,  zajednički su danas otvorili umetničku manifestaciju „Urlikov(n)a sedmica“.

Posetioci će u ove manifestacije imaju priliku, narednih nedelju dana, da se upoznaju sa mladim umetnicima, slikarima, pesnicima, muzičarima, među kojima ima i onih koji se po prvi put predstavljaju široj javnosti. Predstavićemo vam mlade umetnike iz Subotice, ali i iz Bajše, Panonije i Sombora.

Svojim radovima, onim najintimnijim, koji nastaju iz strasti za crtanjem će se predstaviti Ljubomir Atanacković, Jelena Sikman, Ena Gergić, Helga Alaker, Dora Sentpeteri, Saša Bijalković, Laura Guljaš Oldal, Emil Kovač, Dora Dožai, Moric Ildiko i Dražene Tkalac. Deo onoga što ovom prilikom predstavljamo je nastalo u školi, tokom neinspirativnih časova, u trenutcima inspiracije, crtalo se i kada to ne bi smelo da se radi. Pružajući im šansu da prikažu svoje rane radove, možda baš neko od ovih mladih ljudi postane novi Sava Šumanović, Nadežda Petrović, Paja Jovanović, Klod Mone ili Amadeo Modigliani.

Custom Search