Festival bunjevački pisama

Pet, 26.09.2008 - 19:00 -- nada.sudarevic

Festival bunjevački pisama održan je 26. rujna u HKC »Bunjevačko kolo«. Pobjednička pjesma VIII. Festivala po odluci stručnog žirija je »A oj ženo« koju je pjevao Boris Godar uz pratnju Tamburaškog orkestra HKPD »Matija Gubec« iz Tavankuta i festivalskog orkestra.

Nagradu stručnog žirija za najbolju interpretaciju, kao i drugu nagradu dobila je klapa »Klas«, za izvedbu pjesme »Ostavljeno more«. Treća nagrada od strane žirija pripala je tamburaškom ansamblu »Ravnica« za pjesmu »Pisma za Bracu«.

Kao i prijašnjih godina dodijeljena je nagrada za najbolji do sada neobjavljeni tekst koja je pripala Marjanu Kišu za pjesmu »Zasvirajte tamburaši«. Nagrada za najbolji aranžman dodijeljena je Vojislavu Temunoviću za skladbu »Usamljeni salaš«. Po drugi puta je dodijeljena i nagrada za najboljeg debitanta, koju je ove godine osvojio Boris Magoč, a nagradu publike osvojila je pjesma »Ej dida, dida« koju su otpjevali dida Ivan Mamužić i unuk Boris Vujković Lamić, te unučad Marija Kuga, Kristina Vojnić Purčar i Petar Skenderović.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Smotra dječjih pjevača i zborova, četvrta po redu, održana je u četvrtak 25. rujna, u velikoj dvorani HKC-a »Bunjevačko kolo«. Nastupilo je 17 vokalnih solista, a pratio ih je dječji tamburaški orkestar HKC-a »Bunjevačko kolo« pod ravnanjem prof. Mire Temunović. Samu smotru pjesmama započele su kraljice, članice HUK »Lajčo Budanović« iz Male Bosne.

Na kraju programa nazoènima se obratio i predsjednik Organizacijskog odbora festivala prim. dr. Marko Sente, koji se zahvalio svima koji su sudjelovali u ostvarenju ove manifestacije.

Post date: Čet, 25.09.2008 - 19:00

Svečana sv. misa na kojoj su učenici skupa sa svojim odgojiteljima, učiteljicama, nastavnicima i profesore, vjeroučiteljima i župnicima, zazvali Duha Svetoga na sve prisutne povodom početka školske godine okupila je preko 1000 djece, koja su došla iz OŠ »Matko Vuković« iz Subotice, OŠ »Ivan Milutinović« iz Subotice, kao i ogranak istoimene škole iz Male Bosne, OŠ »Matija Gubec« Tavankut, OŠ »Vladimir Nazor« Đurđin, OŠ »Pionir« iz Starog Žednika, OŠ »Sveti Sava« Aleksandrovo, OŠ »Miroslav Antić« Palić, OŠ »Jovan Mikić« Subotica, OŠ »Jovan Jovanović Zmaj« Subotica, te skupina djece iz Bačkog Monoštora, Odžaka, i djeca iz vrtića »Marija Petković-Sunčica« iz Subotice.

Dječji tamburaški orkestar HKC »Bunjevačko kolo« je predvodio sviranje, kojim je ravnala prof....

detaljnije
Post date: Sre, 24.09.2008 - 12:00
Custom Search